Direct testen in Berltsum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Berltsum – Bij Klachten Direct testen!

Waar kun je de GGD coronavirustest in Berltsum laten doen?

Als je de GGD in Berltsum coronavirus test moet ondergaan is het altijd goed om te weten waar je terecht kunt. Zo mag je niet zomaar bij de huisarts een test af laten nemen, maar moet je hiervoor naar een van de testlocaties in de omgeving gaan. De verschillende testlocatiesin de omgeving staan allemaal op de website van de GGD vermeld en zijn zichtbaar zodra jij een afspraak wilt gaan maken via de online wegen. Als je telefonisch een afspraak gaat maken, dan zal de medewerker altijd voor de dichtstbijzijnde locatiegaan.

Meer locaties voor meer testen

De GGD Waadhoeke coronavirustest in Berltsum wordt daarbij op steeds meer plekken afgenomen. Waar het eerst om een enkele teststraat in de omgeving ging, zijn er tegenwoordig veel verschillende locaties te vinden. Deze worden ook regelmatig uitgebreid met nieuwe plekken. Op dezemanier kunnen de grote hoeveelheid besmettingen direct opgevangen worden en kunnen er zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd getest worden. De wachttijden bij de GGD in Waadhoeke worden hierdoor ook korter. In plaats van een week wachten is het nu soms slechtstot enkele dagen.

Sneller terecht bij meerdere locaties

Je kunt zelf bekijken welke locatie voor de GGD coronavirustest het dichtstbij is. Hiervoor kun je jouw eigen locatie doorgeven, waarna je gelijk aan de slag kunt met het maken van een afspraak. Indien er binnen een korte tijd geen afspraak gemaakt kan wordenis er ook de mogelijkheid om naar de volgende locatie te gaan. Uiteindelijk kun je altijd snel terecht bij een van de locaties en weet je in een korte tijd de uitslag. Vanaf dat moment hoeft er geen onzekerheid meer te bestaan en weet je welke maatregelener getroffen moeten worden om jouw omgeving zo goed mogelijk te beschermen.

Hoe kun je je aan de regels van de GGD coronasneltest in Berltsum houden?

De GGD Berltsum coronasneltest is ervoor bedoeld om zo snel mogelijk te weten of iemand het coronavirus bij zich draagt. Deze test geeft namelijk binnen een uur al een uitslag weer. Hierdoor kunnen mensen sneller weer aan het werk met een negatieve uitslag danwanneer er gewacht moet worden op de uitslag van de PCR-test. Echter zijn er wel een aantal regels om in het achterhoofd te houden. Het is van belang dat je je aan deze regels blijft houden zolang je nog niet weet of je corona hebt.

Niets meer buitenshuis doen

Bij de GGD corona sneltest is het van belang dat je bij de eerste symptomen niet meer aan het werk gaat. Ook mag je de dagelijkse werkzaamheden buitenshuis niet meer uitvoeren. Contact hebben met anderen dan jouw eigen huishouden is ook niet toegestaan.Dit is lastig wanneer je bijvoorbeeld alleen woont en de boodschappen moet doen. Toch dien je je hieraan te houden. Laat eventueel boodschappen bezorgen en zorg ervoor dat de test zo snel mogelijk ingepland wordt. Zo kun je eventuele besmettingenvoorkomen.

Op de testlocatie zijn regels

Daarnaast is het belangrijk dat je je ook op de testlocatie aan de aangegeven regels houdt. Wanneer je de GGD Berltsum coronavirus sneltest ondergaat, mag je bijvoorbeeld uitsluitend alleen door de teststraat. Als je echt geen vervoer hebt, mag iemand van jouw eigenhuishouden jou brengen. Draag dan te allen tijde een mondkapje in de auto. Tevens mag je buiten deze persoon geen contact hebben met anderen. Na het ondergaan van de test dien je direct weer naar huis te gaan en te wachten tot de uitslag van de testbinnen is. Daarna volgen eventuele veiligheidsmaatregelen voor een positieve uitslag.

GGD coronatest in Berltsum boeken

Ik heb een positieve uitslag van de corona sneltest, en nu?

Als je te horen hebt gekregen dat de GGD Berltsum coronasneltest positief is, dan is dat heel vervelend. Vanaf dat moment kun je al jouw plannen aan de kant schuiven, want je moet in quarantaine. Er mag geen bezoek meer langskomen en zelf mag je het huis ook nietmeer verlaten. Even naar de winkel voor boodschappen is niet meer mogelijk en het bezoek van jouw familie waar je zo naar uitkeek, kun je vergeten. Je moet je namelijk aan veel verschillende veiligheidsmaatregelen gaan houden om ervoor te zorgen dat er geenbesmettingen meer plaats kunnen vinden.

Het bron- en contactonderzoek

De positieve uitslag van de GGD Berltsum coronasneltest is het startsein van jouw quarantaineperiode. Je mag vanaf dat moment niet meer naar buiten. Daarnaast moet je je gaan bedenken met wie je allemaal contact hebt gehad binnen twee weken voor de test. Dezemensen moeten namelijk wellicht ook in isolatie tot er zekerheid is dat er geen klachten zijn. Het bron- en contactonderzoek wordt samen met een medewerker van de GGD Berltsum uitgevoerd. Zo kun je niets over het hoofd zien. Tegelijkertijd krijg jij ook alleveiligheidsmaatregelen uitgelegd, zodat je geen verkeerde stappen gaat maken.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Het blijft ook altijd belangrijk om jouw klachten na de coronasneltest in Berltsum in de gaten te blijven houden. In veel gevallen zul je na verloop van tijd weer opknappen. Echter zijn er ook gevallen waarbij het verslechtert. Indien jouw gezondheid al nietheel goed is, ga je dit heel snel merken. Ook gezonde mensen gaan veel problemen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan kortademigheid. Dit kan voor veel problemen zorgen als er niet op de juiste manier mee omgegaan wordt. Mocht er iets zijn dat je niet vertrouwt,neem dan contact op met jouw huisarts.

GGD Berltsum - test telefoonnummer

Wanneer kun je een onjuiste uitslag van de corona sneltest verwachten?

De GGD Berltsum coronasneltest moet een uitkomst bieden als het gaat om het afnemen van een grote hoeveelheid testen per dag. De sneltest is namelijk speciaal ontwikkeld om binnen een korte tijd antwoord te krijgen. Doordat er binnen een uur antwoord is en jehierdoor sneller kunt schakelen, zou je eventueel ook weer aan het werk kunnen gaan bij een negatieve uitslag. Echter is de sneltest niet altijd even betrouwbaar. Je moet daarom goed weten wanneer de onjuiste uitslag aangegeven kan gaan worden.

Zonder klachten geeft een onjuiste uitslag

Wanneer je de GGD Berltsum coronasneltest ondergaat, moet er zekerheid zijn van klachten. Zonder klachten kan de test namelijk geen positieve uitslag geven. Hierdoor heb je wellicht een negatieve uitslag, terwijl je wel besmet bent met het coronavirus. Dit kangrote gevolgen hebben voor eventuele besmettingen. Je moet daarom uitsluitend een afspraak maken als er ook echt een grote kans is dat je het coronavirus hebt. Een medewerker van de GGD in Waadhoeke kan jou hier altijd advies over gaan geven voordat de afspraakingepland wordt.

De periode waarin je laat testen is van belang

Daarnaast kun je de GGD Berltsum corona sneltest ook alleen maar op een goede manier uitvoeren als er op het juiste moment getest wordt. In een te vroeg stadium zijn er nog niet voldoende cellen van het virus aanwezig, waardoor de kans groot is dat de uitslag negatiefwordt. Ook als je enkele weken wacht kan dit gevolgen hebben. De cellen worden dan namelijk al langzaam afgebroken, waardoor je nog minder kans hebt op de juiste uitslag. Ga daarom altijd na of de uitslag juist gaat zijn op dat moment.

Corona Test Berltsum

Waardering: 9.19/10 – gebasseerd on 96 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top