Direct testen in Bears - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Bears – Bij Klachten Direct testen!

Hoe lang moet je in isolatie als je symptomen van het coronavirus hebt?

Het coronavirus is hardnekkig en brengt vaak ernstige klachten met zich mee. De symptomen van het virus lopen sterk uiteen, maar een ding is zeker: je moet ervoor zorgen dat je niemand anders gaat besmetten. Je zult daarom in thuisisolatie moeten gaan.Deze thuisisolatie houdt in dat je het huis niet meer verlaat totdat de klachten over zijn en je tegelijkertijd ook niemand meer binnen gaat laten. Er bestaan echter verschillende ideeën over hoe lang je in isolatie moet gaan als je de symptomenhebt.

In thuisisolatie en de test laten doen

Bij de eerste symptomen van het coronavirus blijf je binnen. In eerste instantie gaat het hier om een week. De meeste klachten zullen namelijk na een week weggaan. Als de klachten erger worden, is het belangrijk dat je een afspraak maakt voor de GGD in Bears coronatest. Deze moet namelijk uitwijzen of je het coronavirus hebt. Zowel voor als na de test blijf je thuis en heb je met niemand persoonlijk contact. Dit geldt zolang je geen negatieve uitslag hebt. Wanneer de uitslag negatief is, zou je in principeweer naar buiten gaan. Alleen moet je dan wel nog opletten dat de klachten minder worden.

Quarantaine en de rest van het gezin

Daarnaast kun je bij de GGD Bears coronavirustest een positieve uitslag krijgen. Deze positieve uitslag verandert jouw thuisisolatie in een quarantaineperiode. Vanaf dat moment blijf je minimaal twee weken thuis, mag je het huis nergens meer voor verlaten en mager ook niemand meer langskomen. Ook jouw gezinsleden moeten op dat moment in isolatie. Er moet namelijk voor gezorgd worden dat niemand elkaar kan gaan ontsmetten. Uiteindelijk mag iedereen het huis weer uit als de klachten weg zijn of niet zijn begonnen.

Wat is een GGD Bears coronavirus test?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is wat de GGD Bears coronavirus test in Bears nou precies is. Je hebt er wellicht zelf nog niet mee te maken gehad, maar ervaart wel klachten die kunnen duiden op het coronavirus. In dit geval zul je een afspraak moeten maken bijeen testlocatie van de GGD Bears bij jou in de buurt. Ook moet je alvast weten wat je allemaal kunt doen om jezelf voor te bereiden. De corona test is daarbij het meetinstrument om aan te kunnen tonen of je besmet bent, in welke regio’s het coronavirushet meest voorkomt en wat het virus eigenlijk precies inhoudt. De test is daarom voor heel veel zaken goed.

Bij de eerste klachten testen

De GGD Leeuwarden coronavirus test Bears is het meetinstrument dat vanaf het begin van het coronavirus ingezet wordt om te bekijken of iemand besmet is. Zodra de eerste klachten zichtbaar worden, kan iemand zich aanmelden bij de GGD Leeuwarden voor de test. Hierbij moet er eerst gekekenworden welke klachten er zijn en hoe lang deze klachten al voor komen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de testen betrouwbaar zijn. Doordat de test uitsluitend op bepaalde eiwitten zoekt, is er altijd een duidelijk antwoord. Zo worden andere ziektes,zoals influenza, buiten beschouwing gelaten en kunnen deze klachten alleen hierop duiden als er ook een positieve testuitslag is.

Ook meer onderzoek is mogelijk

De monsters die worden afgenomen bij de GGD Bears coronavirus test gaan in eerste instantie naar een laboratorium. Hier wordt gekeken of jouw lichaam de eiwitten bevat van het coronavirus. Hieraan wordt de testuitslag gehangen. De test kan echter ook gebruikt wordenvoor verder onderzoek naar het virus zelf. Wetenschappers leren voortdurend bij door deze testen en kunnen uiteindelijk ook een beter vaccin ontwikkelen. Voor jou is voornamelijk de uitslag van belang, zodat je weet welke stappen er ondernomen moetenworden om zo min mogelijk mensen te besmetten.

GGD coronatest boeken in Bears

Welke varianten van het coronavirus zijn er?

Het coronavirus is al lang bekend. Er zijn al veel verschillende varianten in de wereld geweest, die allemaal een ander lijstje aan symptomen met zich meebrengen. De ene variant is schadelijker dan de andere. Zo kun je bij veel varianten uitsluitend eenverkoudheid, hoest of koorts krijgen, terwijl andere varianten ook een dodelijke afloop kunnen hebben. Voornamelijk de virussen binnen het SARS-virus, waaronder ook COVID-19 valt, zijn gevaarlijk. Daarom gingen alle alarmbellen ook direct af toenbleek dat deze variant in China uitgebroken was. De grote hoeveelheid aan varianten maakt het echter lastig.

Milde en ernstige varianten van het coronavirus

Het coronavirus kent momenteel al 19 varianten. Iedere variant is op een andere manier ontstaan en heeft ook op een geheel eigen wijze de wereld in zijn ban gehouden. De meeste milde varianten brengen zo weinig klachten met zich mee, dat het vaak verwardwordt met de griep. Een verkoudheid is voor de meeste mensen immers niet dodelijk, waardoor er ook niet direct met corona maatreglen gekomen hoeft te worden. Wanneer je naar SARS gaat kijken is het echter een geheel ander verhaal. Deze varianten beginnennamelijk bij de longen, wat voor mensen met onderliggende klachten al schadelijk kan zijn. Ook gezonde mensen kunnen er ernstige klachten aan overhouden.

De testen gebaseerd op een bepaalde variant

Iedere variant van het coronavirus kent ook weer geheel eigen mutaties. Wanneer er net met de GGD Bears coronavirustest getest kan worden op de ene variant, zorgt een mutatie er weer voor dat er een nieuwe aanpak moet komen. De GGD Bears coronasneltest kan hierdoor bijvoorbeeldweer minder betrouwbaar worden, waardoor er wellicht veel mensen rondlopen die het virus wel bij zich dragen maar toch negatief getest worden. Het aantal besmettingen kan met een mutatie flink oplopen, wat de cirkel weer rond maakt. Hierdoor moeter voortdurend onderzoek worden gedaan naar de verschillende varianten.

GGD Bears - corona contact

Corona Test Bears

Waardering: 9.27/10 – gebasseerd on 354 reviews
  • Bears
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top