Direct testen in Balloo - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Balloo – Bij Klachten Direct testen!

Wat moet je aantonen voor de afspraak voor een corona test van de GGD Balloo?

Als je een afspraak maakt bij de GGD Balloo coronavirus test Balloo wordt al gevraagd welke klachten je hebt. Je kunt eenvoudig aangeven welke klachten het zijn en hoe erg deze zijn. Zowel via de digitale wegen als tijdens een telefoongesprek worden daarom dezelfde vragengesteld. Ook moet je jouw burgerservicenummer overhandigen, zodat jouw gegevens in het systeem staan. Je krijgt dan een bevestigingsmail toegestuurd zodra de afspraak in het systeem staat, welke je meeneemt naar de testlocatie.

De documenten overhandigen aan een medewerker

Op de testlocatie van de GGD Balloo coronavirus test overhandig je de bevestigingsmail in combinatie met jouw identiteitskaart. Een medewerker van de GGD meldt jou aan. De klachten zijn dan ook zichtbaar in het systeem. Je hoeft uiteraard niet meer aan te tonen datdeze klachten aanwezig zijn. Forceren is nergens voor nodig. Het is daarna alleen nog een kwestie van wachten tot je aan de beurt bent en de monsters uit jouw neus en keel worden genomen door een medewerker. Dit is eigenlijk alles wat er ter plaatsegebeurt. Je hoeft voor de rest dus ook niets meer te doen of te laten zien.

Weinig nodig voor de test

De GGD coronavirus test is hierdoor heel eenvoudig. Doordat er weinig voor nodig is, kun je eigenlijk direct een afspraak maken. Je hoeft daarna alleen nog maar naar de testlocatie te gaan, de test af te laten nemen en weer terug naar huis te gaan in afwachtingvan de uitslag. De toegankelijkheid is hierdoor gewaarborgd en in een korte tijd weten veel mensen of het coronavirus aanwezig is. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder besmettingen en een betere bestrijding van het virus. Hier is waar het uiteindelijkallemaal om gaat. 

Hoe wordt de GGD coronasneltest Balloo gedaan?

De GGD Balloo coronavirus sneltest is een nieuwe ontwikkeling die ervoor moet zorgen dat er nog meer mensen in een korte tijd getest kunnen worden. Hoe meer mensen er snel weten of zij het coronavirus bij zich dragen, hoe sneller het virus onder controle gebrachtwordt. De testen zijn nog relatief nieuw en gaan net iets anders te werk dan de testen die in de GGD Balloo teststraten uitgevoerd worden. Daarbij is het ook niet overal geschikt voor, waardoor er een goede afweging gemaakt moet worden.

Een snel resultaat van de test

De GGD Balloo coronasneltest is een nieuwe test, die binnen een korte tijd de uitslag kan geven. Je kunt met een sneltest namelijk na 15 minuten al zien of het coronavirus aanwezig is. De testen worden daarom direct naar een laboratorium gestuurd, waarna deafnemer binnen een uur het antwoord heeft. Dit kan in de toekomst tot veel meer en sneller testen leiden, waardoor we het coronavirus onder controle kunnen krijgen. Het kan daarbij ook gaan helpen bij een verder onderzoek.

Voor cruciale beroepen en een breed publiek

Daarnaast wordt de coronasneltest van de GGD Aa en Hunze voornamelijk ingezet voor cruciale beroepen. Onder andere in de zorg is het belangrijk dat er snel gekeken kan worden of een medewerker geen corona heeft. Hierdoor kunnen de werkzaamheden namelijk weer opgepaktworden, zonder dat iemand in de omgeving besmet wordt. Uiteindelijk kan de sneltest ook voor een breder publiek ingezet worden, waardoor je geen 24 tot 48 uur meer hoeft te wachten op de uitslag en direct weet waar je aan toe bent en of je de nodigeveiligheidsmaatregelen moet gaan treffen.

Coronatest GGD in Balloo boeken

Hoeveel kost de corona test bij de GGD Balloo als je symptomen hebt?

Vanaf het begin test de GGD in Balloo met de corona test of mensen het coronavirus hebben. Hierbij waren strenge regels opgesteld. Zo mocht je zonder symptomen niet testen, omdat er anders te veel testen gedaan werden. De testen waren in het begin namelijk schaars,waardoor de kans bestond dat er geen testen meer zouden zijn voor noodgevallen. Alleen zijn er genoeg mensen die niet gaan testen, omdat er verschillende prijzen aan gehangen zijn. Online zoeken naar de kosten kan namelijk ook een grote schrik opleveren.

Zonder kosten een afspraak maken

De GGD coronavirustest is echter voor iedereen gratis. Of je nu symptomen hebt of niet, je hoeft niets te betalen om de test uit te laten voeren. Het zit namelijk in de basiszorg die je in Nederland kunt krijgen. Een afspraak maken bij de GGD Aa en Hunze is hierdoorheel eenvoudig. Zowel via de website als via het telefoonnummer kun je de afspraak maken, waarbij je alleen maar aan hoeft te geven welke klachten je hebt. Doordat de klachten per persoon kunnen verschillen, zijn alleen de meest voorkomende klachtenaangegeven bij het maken van een afspraak. De rest kun je telefonisch wel doorgeven aan een medewerker.

Met of zonder klachten naar de testlocatie

Je betaalt dus nooit voor de GGD coronavirustest. Zelfs als je geen symptomen hebt en je bent in aanraking geweest met iemand die besmet is, kun je gewoon een afspraak maken bij een van de testlocaties in de omgeving. Zo weet je in een korte tijd of je zelfbesmet bent en kun je eventueel aanpassingen gaan doen. Je mag immers niet meer naar buiten bij een besmetting en ook met klachten is het beter als je gewoon thuisblijft. Jouw omgeving kan op deze manier ook niet besmet raken en je kunt na verloopvan tijd jouw dagelijkse bezigheden weer hervatten als de klachten weg zijn.

GGD Balloo - corona contact

Corona Test Balloo

Waardering: 9.46/10 – gebasseerd on 104 reviews
  • Balloo
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top