Direct testen in Badhoevedorp - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Badhoevedorp – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer weet je of de uitslag van de GGD corona test Badhoevedorp juist is?

De uitslag van de GGD Badhoevedorp coronavirus test kan alle kanten op gaan. Je kunt immers positief getest worden, waardoor duidelijk is dat je het coronavirus bij je draagt, maar ook negatief getest zijn. De PCR-test die hiervoor gebruikt wordt, is heel nauwkeurig. Ookligt de gevoeligheid zo hoog, dat er eigenlijk geen onjuiste uitslag kan worden gegeven. Er zijn echter wel gevallen waarbij de uitslag niet volledig juist blijkt te zijn. Maar hoe weet je nou of de uitslag die jij hebt gekregen juist is? Hier zijnverschillende veiligheidsmaatregelen voor.

Te weinig cellen in het lichaam

De GGD in Haarlemmermeer coronavirus test in Badhoevedorp geeft uitsluitend een juiste uitslag als er voldoende cellen van het coronavirus in jouw lichaam zitten. Het moment waarop je test is daarom van groot belang. Als er net een besmetting heeft plaatsgevonden moet het virus zich nog ontwikkelen.Op dat moment kan het zijn dat de test nog een negatieve uitslag geeft. Ook als je te laat test kunnen er minder cellen aanwezig zijn. Het moment van testen wordt daarom altijd door een medewerker van de GGD bepaald, zodat je niet voor niets naarde testlocatie gaat.

De klachten afwachten voor de juiste uitslag

Ook kan het zijn dat je helemaal geen klachten hebt, maar het coronavirus wel bij je draagt. In dit geval kan de GGD coronavirus test in Badhoevedorp ook een verkeerde uitslag geven. Je zult daarom af moeten wachten of de klachten ontwikkelen of dat je helemaal niet ziekwordt. In dit geval zul je ook een onjuiste uitslag krijgen. Je moet de klachten daarom altijd in de gaten gaan houden en indien het erger wordt contact opnemen met de huisarts. Het kan dan zijn dat je een nieuwe test uit moet gaan voeren voor dejuiste uitslag.

Waarom bestaat de GGD coronavirus test in Badhoevedorp?

Met de komst van het coronavirus moest er snel geschakeld worden. Want hoe stak het virus in elkaar en hoeveel mensen er daadwerkelijk besmet werden. De GGD coronavirus test Badhoevedorp werd ingezet. In eerste instantie was dit alleen bedoeld voor mensen die veel klachtenhadden. Er werden voorwaarden opgesteld om ervoor te zorgen dat er genoeg testen overbleven om iedereen een kans te geven om te testen en direct actie te ondernemen indien dit nodig was. Voor een groot publiek waren de testen nog niet mogelijk.

Duidelijkheid geven over het aantal besmettingen

De GGD coronavirustest moest meer duidelijkheid geven over het aantal besmettingen, zodat ook de risico’s in kaart gebracht konden worden. Tevens werd, door middel van de monsters die afgenomen waren, onderzoek gedaan naar het nieuwe coronavirus. Erwas nog weinig over bekend en hier moesten de testen bij helpen. In een korte tijd kon hierdoor meer in kaart gebracht worden en konden er maatregelen komen. De test was daarom niet alleen goed om de ernst van de situatie in kaart te brengen, maarook voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van een coronavaccin. Het terugdringen van het virus moest in korte tijd gedaan worden.

Zekerheid voor zieken

Vanaf het moment dat de GGD Badhoevedorp coronavirustest op de markt kwam en er steeds meer mensen konden testen, werd duidelijk dat het coronavirus niet snel zou verdwijnen en er meer aan de hand was dan in eerste instantie gedacht werd. De test heeft de medische enwetenschappelijke wereld geholpen om meer duidelijkheid te krijgen en te bekijken hoe dit het beste aangepakt kon worden. Tevens hebben mensen meer zekerheid als uitwijst dat iemand besmet is met het coronavirus of toch alleen een hardnekkige griepte pakken heeft.

Corona test GGD aanvragen in Badhoevedorp

Wat heb je nodig voor een GGD coronasneltest in Badhoevedorp?

De GGD Badhoevedorp coronasneltest is nog relatief nieuw, maar heeft wel al veel zorgverleners, politiemannen en brandweermannen geholpen om erachter te komen of het coronavirus aanwezig is. Deze sneltest geeft binnen een uur aan of iemand besmet is met het virus,waardoor actie ondernomen kan worden. De test kun je uitsluitend op de speciaal daarvoor ingerichte testlocaties van de GGD in Badhoevedorp af laten nemen. Een coronasneltest aan huis doen, zit er dus niet in. Hierdoor heb je vrij weinig nodig voor de coronatest.

De afspraak maken voor de test

Waar wel naar gekeken wordt bij de GGD Badhoevedorp COVID-19 sneltest is de klachten die je ervaart. Indien er klachten zijn die duiden op het coronavirus kun je namelijk in aanmerking komen voor de coronasneltest. In dit geval dien je een afspraak te maken, waardoorje vaak dezelfde dag nog terecht kunt. Je gaat dan naar de testlocatie op de aangegeven tijd en laat de monsters afnemen. Daarna ga je terug naar huis en wacht je de uitslag af. Het enige waar jij aan hoeft te denken op dat moment is dat je het huisniet meer verlaat en ook niemand binnenlaat tot de test uitwijst dat je negatief bent.

Namen opschrijven van contacten

De GGD Badhoevedorp COVID-19 sneltest is daarom een goede manier om snel te weten te komen of je besmet bent. Daarbij kun je wel alvast na gaan denken met wie je de afgelopen tijd contact hebt gehad. Schrijf de namen van collega’s en patiënten bijvoorbeeldop, zodat je deze bij de hand hebt voor wanneer je gebeld wordt met een positieve uitslag. Voor de rest gaat het er voornamelijk om dat je jouw gezondheid in de gaten blijft houden en bij ergere klachten contact op gaat nemen met de huisarts.

GGD Badhoevedorp - covid test

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de corona sneltest in Badhoevedorp?

Een positieve uitslag van de GGD Badhoevedorp coronasneltest is vervelend. Vanaf het moment dat de uitslag bekend is, moet je namelijk iedereen in jouw omgeving op de hoogte gaan stellen. Niemand mag jouw woning meer in en zelf mag je niet meer naar buiten. Ook moetje gaan bekijken wie je mogelijk besmet hebt in de twee weken voorafgaand aan de test. Alles wordt hierdoor in een stroomversnelling gezet. Een medewerker van de GGD helpt jou hier wel altijd bij door een bron- en contactonderzoek te starten.

De contacten worden nagegaan

Zodra de uitslag van de GGD Badhoevedorp coronavirus sneltest bekend is, word je gebeld door een medewerker van de GGD in Badhoevedorp als deze positief is. Op dit moment moeten er namelijk een aantal zaken besproken worden en moet duidelijk worden of je met mensen contact hebt gehad inde twee weken voor de test. Dit bron- en contactonderzoek moet ervoor zorgen dat deze mensen ook tijdelijk in thuisisolatie gaan bij klachten of eventueel zelfs een test ondergaan om te zien of zij besmet zijn met het coronavirus. Hierdoor is hetsneller uit te sluiten en kan iedereen weer door.

Binnen blijven met het gezin

Daarbij moet je zelf goed op gaan letten na de GGD coronasneltest in Badhoevedorp. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer gaan werken, maar mag je ook jouw huis niet meer verlaten. Indien je jouw boodschappen door iemand anders laat doen, moeten hier goede afspraken over gemaaktworden. Diegene mag namelijk niet binnenkomen om de boodschappen weg te zetten. Tevens kun je veel hygiëneveiligheidsmaatregelen treffen om het jezelf zo veilig mogelijk te maken. Het virus krijg je hierdoor zelf weer onder controle.

Hoe betrouwbaar is de GGD coronavirus sneltest Badhoevedorp in de omgeving?

Over de betrouwbaarheid van de COVID-19 sneltest in Badhoevedorp is een lange tijd getwijfeld. De coronasneltesten die al op de mart te vinden waren, zorgden namelijk vaak voor een vertekend beeld. Vaak moest er dan voor gezorgd worden dat er bij verdenkingen alsnogeen nieuwe test uitgevoerd werd. De coronasneltest van de GGD in Badhoevedorp is daarom heel lang niet beschikbaar geweest. Zo konden wetenschappers de test eerst verbeteren. Alleen is er nog altijd twijfel over hoe betrouwbaar de uitslag van de test is. Uiteindelijkkan het namelijk ook voor verkeerde uitslagen zorgen.

Altijd klachten nodig voor de betrouwbaarheid

De COVID-19 sneltest in Badhoevedorp is alleen betrouwbaar wanneer er sprake is van klachten. Zonder klachten heeft het geen zin om je te laten testen, omdat de test dan te allen tijde negatief aangeeft. Wanneer er nog geen klachten zijn, wordt altijd geadviseerd omte wachten. Als je hebt samengewerkt met een collega die besmet is, dan zul je in eerste instantie in thuisisolatie moeten gaan. Mochten er dan toch klachten komen, dan is een afspraak bij de GGD in Badhoevedorp zo gemaakt. Je weet dan wel zeker dat er een betrouwbareuitslag uit gaat komen en je niet voor verrassingen staat.

Uitgevoerd door BIG-geregistreerde artsen

Daarbij heb je ook te maken met wie de GGD Badhoevedorp coronasneltest uitvoert. De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd omdat deze testen alleen worden uitgevoerd door artsen die BIG-geregistreerd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan mogen de testen namelijk ookniet geregistreerd worden. Voor jou betekent dit dat je altijd zekerheid gaat hebben en direct weet waar je aan toe bent. Met een negatieve uitslag kun je immers vrij snel weer aan het werk en met een positieve uitslag kan er gelijk een quarantaineperiodeingesteld worden om niemand anders te besmetten.

GGD coronatest in Badhoevedorp boeken

Corona Test Badhoevedorp

Waardering: 9.23/10 – gebasseerd on 319 reviews
  • Badhoevedorp
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Kennemerland,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top