Direct testen in Arkel - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Arkel – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er speciale corona testen voor medewerkers?

Als je aan het werk bent op locatie is er een grote kans dat je besmet raakt met het coronavirus. Dit kan voor grotere problemen zorgen als er mensen zijn die met klachten door blijven werken. Het kan daarom verstandig zijn om als bedrijfsarts op de hoogtete zijn van de verschillende corona testen die er te verkrijgen zijn. Zo kan er in een vroeg stadium namelijk al gezien worden of iemand besmet is met het virus, zodat er achteraf ook geen grote uitbraak komt. Daarbij zijn er echter geen andere coronatesten te vinden voor medewerkers als voor consumenten.

Altijd een afspraak bij de GGD

Indien een medewerker wellicht besmet is met het corona virus moet er een afspraak gemaakt worden voor de GGD in Arkel coronavirus test in Arkel. Zorgverleners kunnen juist weer terecht bij de GGD Arkel corona sneltest. De afspraak kan eenvoudig via de website van de GGD Molenlanden gemaakt worden.Er hoeft dus niet veel tijd overheen te gaan voordat iedereen weet wie er besmet is met het coronavirus. Hierdoor kan er veel voorkomen worden en hoeft het bedrijf niet volledig stilgelegd te worden. Daarbij kunnen ook direct de nodige stappen ondernomenworden, zodat de juiste mensen in quarantaine gaan.

Onbetrouwbaarheid van coronasneltesten

De GGD coronavirus test Arkel is dus de algemene test die afgenomen moet worden indien er een besmette medewerker is. Echter kan de bedrijfsarts ook al testen door middel van een coronasneltest. Hiervoor moet er wel een BIG-registratie aanwezig zijn. De BIG-registratiemaakt de uitslag van de testen namelijk betrouwbaar. Daarbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat de sneltesten niet altijd even betrouwbaar zijn. Er kan namelijk ook een negatieve test te vinden zijn terwijl de klachten wel aanhouden.

Hoe lees je de uitslag van de coronasneltest Arkel af?

Bij de corona test is het aflezen van de uitslag eenvoudig. Je hoeft er namelijk alleen maar voor in te loggen met mijn DigiD Echter is er ook nog de GGD Arkel coronasneltest. Deze werkt net op een andere manier. Deze is namelijk door vrijwel iedereen eenvoudigaf te lezen, als je maar weet waar je op moet gaan letten. De sneltest werkt namelijk aan de hand van strepen. Je kunt het vergelijken met een zwangerschapstest. Een streepje betekent dat je niet besmet bent, twee streepjes betekent wel een besmetting.Alleen heb je vaak ook nog letters op de test staan.

Met klachten gelijk een uitslag

De coronasneltest door middel van streepjes is heel eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar te tellen hoeveel strepen er op het meetinstrument verschijnen. De strepen verschijnen automatisch na het doen van de test. Daarbij wordt er gekeken naarde antigenen in jouw lichaam. Daarbij is het wel belangrijk dat je ook klachten hebt. Indien je geen klachten hebt, kan de test nog wel eens afwijken van een betrouwbare uitslag. Zo kun je een negatieve uitslag hebben, terwijl je wel corona hebt.

Door een zorgverlener gecontroleerd

Het kan ook zijn dat de GGD test letters heeft waar strepen bij komen te staan. In dit geval moet je ook van het aantal strepen uitgaan. Doordat het nogal eens verwarrend kan zijn en de testen minder nauwkeurig zijn dan de PCR-test worden dezete allen tijde door een zorgverlener gecontroleerd. Als je bijvoorbeeld wel klachten hebt, dan moet er nog extra onderzoek worden gedaan. De uitslag kan immers onjuist zijn, waardoor je alsnog besmettelijk kunt zijn.

medischwebboek.nl in Arkel aanvragen

Is een antigeen-test ook geschikt voor onderzoek in laboratoria?

Bij een PCR-test wordt de test niet alleen gebruikt om tot een uitslag te komen, ook kan er met de monsters meer onderzoek gedaan worden naar het coronavirus. De testen worden namelijk opgestuurd naar een laboratorium, waar alles in werking gesteld wordt.De antigeen-test gaat echter niet naar een laboratorium. Dit geeft het grootste verschil tussen de GGD Arkel coronavirustest en de GGD Arkel coronasneltest. Alleen zou je je dan wel af kunnen vragen of de antigeen-test ook geschikt is voor laboratoriumonderzoek.

Geen laboratorium gebruikt voor onderzoek

De GGD Arkel coronavirus sneltest gaat dus niet naar het laboratorium. De uitslagen worden door de GGD in Arkel zelf afgelezen, waarna het in het systeem wordt verwerkt en jij de uitslag in handen krijgt. Dit gebeurt vaak al binnen een uur. Je hoeft hierdoor niet lang inonzekerheid te zitten en kunt alvast gaan bekijken wat je allemaal moet gaan veranderen. Met klachten moet je immers alles in de gaten houden, zelfs als er een negatieve uitslag is. Bij een positieve test moet je in quarantaine. Alleen wordt er verderniet onderzocht welke variant je van het virus in jouw lichaam hebt zitten. Dit draagt dus niet bij aan de wetenschap.

Klachten kunnen de uitslag veranderen

De antigeen-test is hier ook niet geschikt voor. In tegenstelling tot de PCR-test is het namelijk minder betrouwbaar. Ondanks dat de GGD Arkel coronasneltest een hoge gevoeligheid heeft, kan er nog wel eens wat over het hoofd gezien worden. Je moet daarom zelfook enige voorzichtigheid hebben. Als er klachten zijn die toch op het coronavirus kunnen duiden, dan moet je ook wellicht een nieuwe test laten doen. Je kunt dan kiezen voor de GGD coronavirustest in Arkel, welke wel naar een laboratorium gestuurd wordt en gebruiktwordt voor onderzoek naar het coronavirus.

GGD Arkel - coronavirus test contact

Wat zijn de vragen die gesteld worden voor de corona test van de GGD in Arkel?

Een afspraak maken voor de GGD Arkel coronavirustest is eenvoudig. Zodra je ingelogd bent met jouw jouw DigiDof telefonisch jouw burgerservicenummer doorgegeven hebt, worden er altijd verschillende vragen gesteld. Hieruit moet duidelijk worden of je bepaalde klachtenhebt die bij het coronavirus horen en hoe lang deze al spelen. De vragen worden zowel via de online wegen als tijdens een telefoongesprek gevraagd. Het eerste beeld wordt hiermee gecreëerd en de afspraak kan ingepland worden. Maar welke vragenkun je dan verwachten?

De klachten die je ervaart doorgeven

De eerste vraag die altijd voorbijkomt bij het maken van een afspraak voor de GGD in Arkel coronavirus test in Arkel is of je klachten ervaart die kunnen duiden op het coronavirus. Zodra dit het geval is, moet er meer de diepte in gegaan worden. Als je online een afspraak maakt,staan er een aantal klachten waar je uit kunt kiezen. Als je telefonisch aan de slag gaat, zal de medewerker vaak de klachten opnoemen maar je kunt ze ook zelf doorgeven. De ernst van de klachten wordt ook altijd gevraagd. Als het slechts een kleinhoestje is, is er vaak nog geen reden tot paniek. De klachten zijn wel nodig om alles in kaart te brengen.

De periode waarin je klachten ervaart

Bij de GGD coronavirustest wordt ook altijd gevraagd sinds wanneer je deze klachten ervaart. Als je vanaf de eerste dag een afspraak maakt, kan het zijn dat je pas op een veel later moment kunt gaan testen. Dit komt doordat er eerst voldoende eiwitten inhet lichaam moeten zitten voordat deze opgepakt kunnen worden door de test. Op deze manier kan een betrouwbaar testresultaat gerealiseerd worden en weet jij zeker of je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Zo worden de resultaten uiteindelijkgebundeld voor een totaalbeeld in de regio.

Corona Test Arkel

Waardering: 9.49/10 – gebasseerd on 189 reviews
  • Arkel
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

Dienst Gezondheid & Jeugd zhz,Hagestein, Hoef en Haag, Lopikerkapel, Nieuwegein, Ossenwaard, Tull en ‘t Waal, Vianen, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top