Direct testen in Aarle-Rixtel - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Aarle-Rixtel – Bij Klachten Direct testen!

Wat moet je doen na een positieve uitslag van de GGD Aarle-Rixtel coronavirustest?

Als de uitslag van de GGD in Aarle-Rixtel coronavirus test Aarle-Rixtel binnen is, kan dit een grote schok zijn. Ondanks dat je klachten ervaart, hoop je immers dat de test negatief uitwijst. Bij een positieve test moet er namelijk veel gaan veranderen binnen jouw huishouden en kan hetzijn dat je ook veel meer klachten gaat ontwikkelen. Er zijn al veel mensen ernstig ziek geworden van het coronavirus en er zit een kans in dat dit ook bij jou gebeurt. Je moet daarnaast weten wat je allemaal moet doen als de test positief uitwijst.

Jouw contacten opschrijven voor het gesprek

Als je de GGD Aarle-Rixtel coronavirustest gedaan hebt, is het goed om alvast na te gaan denken over de personen waar je contact mee hebt gehad in de twee weken voor de test. Dit is namelijk de periode waarin je de mensen hebt kunnen besmetten met het virus. Mocht detest dan positief uitwijzen, kan het bron- en contactonderzoek direct van start gaan. Een medewerker van de GGD in Aarle-Rixtel helpt jou hierbij. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen of je lang genoeg bij iemand in de buurt bent geweest om een besmettingte hebben. Tijdens het gesprek wordt daarom al veel duidelijk.

Binnen blijven tot de klachten voorbij zijn

Daarnaast ga je bij een positieve uitslag van de GGD in Laarbeek coronavirustest in Aarle-Rixtel in quarantaine. Je mag het huis niet verlaten en ook mag er niemand bij jou op visite komen. Als je met meerdere mensen in een huis woont, moeten deze personen ook in thuisisolatie totdatzeker is dat er geen klachten zijn. Voor jou geldt een quarantaine van minimaal twee weken. Als de klachten na deze twee weken weg zijn, mag je ook weer naar buiten. Als er nog klachten zijn, zul je nog langer thuis moeten blijven zitten.

Mogen bedrijfsartsen zelf een corona test uitvoeren in plaats van de GGD?

Bedrijfsartsen hebben veel bevoegdheden. Dit zijn namelijk de eerste aanspreekpunten wanneer er ziektes op de werkvloer plaatsvinden. Daarom hebben bedrijfsartsen ook een aantal coronasneltesten paraat liggen voor het geval dat het nodig is. Echter zijndeze testen niet de officiële testen die door de GGD uitgevoerd worden. Ook worden deze niet meegenomen in het systeem, totdat de bedrijfsarts de positieve uitslag doorgeeft. Maar mag dit dan wel als officiële test dienen?

Alleen een BIG-geregistreerde arts mag testen

De GGD coronavirus test Aarle-Rixtel is de officiële test waar iedereen met klachten zich voor aan moet melden. Deze worden op speciaal daarvoor ingerichte testlocaties uitgevoerd, zodat er een goede doorstroom gerealiseerd kan worden. Deze testen zijn echter nietvoor bedrijfsartsen beschikbaar. Als bedrijfsarts moet er daarom naar andere testen gekeken worden. Daarbij mogen de coronasneltesten uitsluitend uitgevoerd worden door een BIG-geregistreerde arts, omdat deze anders niet betrouwbaar verklaard wordt.Het zou daarom kunnen zijn dat jouw bedrijfsarts wel een test afneemt, maar jou ook nog doorstuurt naar de GGD Aarle-Rixtel.

Een extra controle door de GGD

De bedrijfsarts mag echter niet zomaar de coronasneltest uit gaan voeren. Alleen wanneer er verdenkingen zijn, kan er een test afgenomen worden. Daarbij mag er in het geval van een positieve test direct gehandeld worden. Bij een negatieve test is vaakna een week nog een nieuwe GGD Aarle-Rixtel coronavirus test nodig om te zien of het coronavirus aanwezig is. De klachten zijn dan vaak nog aanwezig, waardoor er toch een mogelijke besmetting kan zijn geweest. Dit maakt het soms wel wat lastiger om vast te stellenwat de ernst van de situatie is op de werkvloer.

GGDcoronatest in Aarle-Rixtel aanvragen

Hoe gaat de GGD Aarle-Rixtel coronavirus test in zijn werk?

De corona test van de GGD Laarbeek is een test die voor iedereen toegankelijk is mits er klachten van het coronavirus zijn. De testen roepen alleen veel vragen op bij mensen die ervoor naar de teststraat gaan. Echter is het testen snel en eenvoudig. Zodra je eenafspraak hebt gemaakt, zorg je dat je op de aangegeven tijd met de auto bij de teststraat bent. Hier wacht je tot je aan de beurt bent. Vanuit de auto kun je de test laten doen door een medewerker van de GGD in Aarle-Rixtel, waarna je weer richting huis kunt gaan.

De eerste stappen naar de test

Als je in de teststraat staat, moet je vaak aansluiten in de rij. Er zijn veel mensen die rond dezelfde tijd de GGD coronavirustest Aarle-Rixtel gaan doen. Zodra je de tent bereikt hebt, overhandig je jouw identiteitskaart. Zo kan de juiste naam bij de juiste samplesterecht komen. Daarna hoeft alleen nog de test uitgevoerd te worden en word je verzocht de teststraat weer te verlaten. Het is belangrijk dat je in jouw auto blijft zitten en eventueel een mondkapje te dragen als je met meerderen in de auto zit.

Het uitvoeren van de test

De GGD coronavirustest duurt slechts enkele minuten. Door middel van een wattenstaafje worden er monsters genomen uit de keel en de neus. De keel is als eerste aan de beurt. Deze wordt zo ver mogelijk achter in de mond geplaatst en geswapt, zodat het monsterop het wattenstaafje blijft zitten. Dit kan even gaan kriebelen door het borsteltje. Daarna gaat er een wattenstaaf jouw neus in, waar wederom het monster op de wattenstaaf blijft zitten. Dit wordt allemaal beheerst gedaan.

GGD Aarle-Rixtel - test

Corona Test Aarle-Rixtel

Waardering: 9.18/10 – gebasseerd on 198 reviews
  • Aarle-Rixtel
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Brabant-Zuidoost,Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Goirle, Heukelom, Tilburg, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top