Direct testen in Aalsmeerderbrug - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Aalsmeerderbrug – Bij Klachten Direct testen!

Wat zijn de overeenkomsten tussen de verschillende testen?

Er komen steeds meer testen op de markt die aan moeten geven of je het coronavirus hebt. De meest gebruikte test is de PCR-test van de GGD. Hier worden dagelijks veel mensen mee getest. Ook is er door de GGD in Aalsmeerderbrug een coronasneltest ingezet, die voor specialeberoepen gebruikt wordt. Wanneer je verder gaat kijken, merk je al gauw dat er veel meer instanties zijn die testen aanbieden. Dit kan al gauw verwarring opleveren. Maar wat zijn nou de overeenkomsten tussen de verschillende testen? Alleen op dezemanier maak je de juiste keuze.

Gekeken naar de eiwitten van het virus

De GGD coronavirustest in Aalsmeerderbrug is de meest voorkomende. Deze test op eiwitten en kan binnen twee dagen een uitslag bieden. De GGD Aalsmeerderbrug coronasneltest werkt op dezelfde manier, maar dan geeft de test binnen een dag al aan of je positief of negatief bent getest. De grootsteovereenkomst is echter de samenstelling van het monster. Er wordt uitsluitend gezocht naar de eiwitten die duiden op het coronavirus. Alle andere virussen en bacteriën, zoals bijvoorbeeld influenza, worden buiten beschouwing gehouden. De betrouwbaarheidis hierdoor vele malen groter dan wanneer je een sneltest gebruikt van een andere instantie.

Alleen op het moment zelf mogelijk

Naast de corona test en de coronasneltest van de GGD in Haarlemmermeer bestaan er echter ook nog testen die aan kunnen tonen of je het coronavirus hebt gehad. Deze kijkt naar de antilichamen die je in jouw lichaam hebt zitten. De testen van de GGD kunnen dit niet. Hierdoorweet je alleen dat je op dat moment de nodige maatregelen moet gaan treffen om verdere besmettingen te kunnen voorkomen. Hierdoor heb je voldoende duidelijkheid en kun je eventueel in quarantaine met het gehele gezin als dit nodig blijkt te zijn.

Waarom kan de coronasneltest niet altijd betrouwbaar zijn?

De GGD coronasneltest is pas op de markt gebracht toen duidelijk was dat deze betrouwbaar genoeg was om in te zetten als meetinstrument voor het coronavirus. De meeste coronasneltesten zijn namelijk niet betrouwbaar, doordat er aan veel voorwaarden voldaanmoest worden. Zo moesten er bijvoorbeeld altijd klachten aanwezig zijn en kon er ook niet te vroeg getest worden. De coronasneltest van de GGD in Aalsmeerderbrug heeft een hogere gevoeligheid, wat moet leiden tot betere uitslagen en uiteindelijk ook tot minder besmettingen.Alleen blijft het hierbij alsnog een risico of de uitslag volledig juist is of dat er toch sprake is van een besmetting.

Verschillende uitslagen mogelijk

De GGD Aalsmeerderbrug coronavirus sneltest heeft een hoge gevoeligheid voor het coronavirus. Deze ligt bijna in lijn met de PCR-test die in de commerciële teststraten te vinden is. De coronasneltest moet echter wel ingezet worden indien er klachten aanwezig zijn. Vanafdat moment kunnen er namelijk voldoende cellen in het lichaam zitten. De test kan op dat moment positief of negatief zijn. Bij een positieve test is het duidelijk: je bent besmet met het coronavirus en moet in quarantaine. Bij een negatieve test moetje jouw gezondheid wel in de gaten blijven houden.

Negatief en toch besmet met het virus

De negatieve uitslag van de GGD Aalsmeerderbrug coronasneltest is namelijk niet altijd betrouwbaar. Zoals gezegd moeten er voldoende cellen in het lichaam aanwezig zijn voordat deze opgemerkt worden door de test. Indien je in een te vroeg stadium naar de testlocatiegaat, is de kans groot dat je toch een negatieve uitslag krijgt bij een besmetting. Dit maakt het niet altijd even eenvoudig. Blijf daarom zelf ook opletten of de klachten verergeren en ga op tijd naar de huisarts. Het zou dan kunnen zijn dat je opnieuween test moet laten doen.

GGD coronatest in Aalsmeerderbrug aanvragen

Wanneer kun geen coronavirus sneltest in Aalsmeerderbrug laten doen?

De GGD Aalsmeerderbrug coronasneltest is beschikbaar bij verschillende testlocaties. Deze test moet ervoor zorgen dat mensen snel een antwoord hebben en weten waar ze aan toe zijn. De veiligheidsmaatregelen die dan getroffen kunnen worden, kunnen ertoe leiden dat grotere besmettingenworden voorkomen. Echter kan lang niet iedereen een afspraak maken voor deze sneltest. Er zijn namelijk veel voorwaarden aan verbonden om ervoor te zorgen dat er voldoende testen overblijven voor het geval er spoed is. Maar wanneer kun je hem danniet laten doen?

Niet met ieder beroep testen

Momenteel is de GGD Aalsmeerderbrug COVID-19 sneltest alleen beschikbaar voor beroepen waar een snel antwoord vereist is. Denk daarbij aan de zorg. Zorgverleners lopen iedere dag weer risico om besmet te raken, omdat ze voortdurend met mensen in contact staan. Deze mensenkunnen ook niet te lang op de uitslag van een test wachten. Alle handen zijn nodig op de werkvloer. Daarom wordt er bij het maken van een afspraak altijd gevraagd binnen welke sector je werkzaam bent, zodat hier een eerste selectie gemaakt kan worden.

Geen klachten ervaren

Daarnaast kun je geen GGD Aalsmeerderbrug corona sneltest ondergaan als je geen klachten hebben die kunnen duiden op het coronavirus. De sneltest werkt namelijk alleen wanneer de klachten daadwerkelijk aanwezig zijn. Ook wordt er gekeken naar hoelang je deze klachtenal ervaart. Een te vroeg of te laat stadium geeft niet altijd een betrouwbare uitslag, waardoor je wellicht alsnog mensen gaat besmetten. De juiste afwegingen moeten daarom te allen tijde gemaakt worden.

GGD Aalsmeerderbrug - corona contact

Waar kun je zelf op letten bij de GGD Aalsmeerderbrug coronavirustest?

Het coronavirus bij je dragen of een vermoeden hebben dat je besmet bent, is vaak al erg genoeg. Je hebt je aan de corona maatreglen gehouden die opgesteld zijn door de regering gehouden en toch is er een grote kans dat je besmet bent. Je moet dan een GGD coronatest gaan doen. Bij deze test worden de nodige maatregelen getroffen door de medewerkers van de GGD Haarlemmermeer, maar je kunt zelf ook zorg dragen aan de corona maatreglen. Op deze manier kun je eventuele besmettingen gaan voorkomen en zorg je ervoor datje zelf ook veilig blijft.

Op de testlocatie zelf aan maatregelen houden

De GGD coronavirustest Aalsmeerderbrug wordt altijd op een testlocatie uitgevoerd. Je moet dus geen personen in huis laten, maar uitsluitend bij de testlocatie de test uit laten voeren door een zorgverlener. Hierdoor kan er in een steriele omgeving gewerkt worden. Daarbijblijf je zelf in de auto zitten en doe je de deur pas open wanneer je aan de beurt bent. Je komt hiermee zo min mogelijk in contact met anderen. Daarbij is het dragen van een mondkapje ook een goede oplossing om besmettingen te voorkomen. Vooral alsje met meerderen in een auto zit.

Thuis de regels goed handhaven

Blijf daarbij ook niet te lang op de testlocatie hangen. Na de GGD Aalsmeerderbrug coronavirustest is het belangrijk dat je direct weer naar huis gaat en daar de uitslag afwacht. Het kan enkele dagen duren voordat je de uitslag krijgt. Zorg daarom dat je alle afspraken afzegten pas weer het huis verlaat als de test negatief uitwijst. Bij een positieve uitslag is het echter belangrijk dat je in volledige quarantaine gaat en jouw huisgenoten ook in isolatie gaan tot blijkt dat er geen klachten optreden. Alleen dan kan hetvirus onder controle worden gehouden en langzaam verdwijnen uit het straatbeeld.

Hoe lees je de uitslag van de coronavirus sneltest af?

Bij de corona test is het aflezen van de uitslag eenvoudig. Je hoeft er namelijk alleen maar voor in te loggen met mijn DigiD Echter is er ook nog de GGD Aalsmeerderbrug coronasneltest. Deze werkt net op een andere manier. Deze is namelijk door vrijwel iedereen eenvoudigaf te lezen, als je maar weet waar je op moet gaan letten. De sneltest werkt namelijk aan de hand van strepen. Je kunt het vergelijken met een zwangerschapstest. Een streepje betekent dat je niet besmet bent, twee streepjes betekent wel een besmetting.Alleen heb je vaak ook nog letters op de test staan.

Met klachten gelijk een uitslag

De GGD Aalsmeerderbrug coronavirus sneltest door middel van streepjes is heel eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar te tellen hoeveel strepen er op het meetinstrument verschijnen. De strepen verschijnen automatisch na het doen van de test. Daarbij wordt er gekeken naarde antigenen in jouw lichaam. Daarbij is het wel belangrijk dat je ook klachten hebt. Indien je geen klachten hebt, kan de test nog wel eens afwijken van een betrouwbare uitslag. Zo kun je een negatieve uitslag hebben, terwijl je wel corona hebt.

Door een zorgverlener gecontroleerd

Het kan ook zijn dat de GGD Aalsmeerderbrug coronasneltest letters heeft waar strepen bij komen te staan. In dit geval moet je ook van het aantal strepen uitgaan. Doordat het nogal eens verwarrend kan zijn en de testen minder nauwkeurig zijn dan de PCR-test worden dezete allen tijde door een zorgverlener gecontroleerd. Als je bijvoorbeeld wel klachten hebt, dan moet er nog extra onderzoek worden gedaan. De uitslag kan immers onjuist zijn, waardoor je alsnog besmettelijk kunt zijn.

GGD coronatest boeken in Aalsmeerderbrug

Corona Test Aalsmeerderbrug

Waardering: 9.84/10 – gebasseerd on 255 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Kennemerland,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top