Symptomen

Symptomen van Silowerkersziekte kunnen onder andere hoesten, verstopte neus, hoofdpijn, keelpijn, spier- en gewrichtspijnen, extreme vermoeidheid en koorts zijn. In sommige gevallen kan de ziekte ernstig worden en kunnen complicaties optreden, waaronder longontsteking, ademhalingsfalen of een longabces.

Behandeling

Hoewel er geen specifieke behandeling is voor de ziekte van Silowerkers, kunnen pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen worden gebruikt om de symptomen te verlichten. In ernstige gevallen kan een arts ook antivirale medicijnen voorschrijven om het immuunsysteem te helpen de ziekte te bestrijden.

Vaccinatie

Het beste wat mensen kunnen doen om zich tegen Silowerkersziekte te wapenen, is een jaarlijkse vaccinatie. Deze vaccins hebben in veel gevallen een hoge mate van effectiviteit getoond bij het voorkomen van de ziekte. Vaccins worden meestal aanbevolen voor mensen met een verzwakt immuunsysteem of onderliggende gezondheidsproblemen, evenals voor medisch personeel dat zich regelmatig aan patiënten met luchtwegaandoeningen blootstelt.

Preventie

Het belangrijkste wat mensen kunnen doen om de verspreiding van Silowerkersziekte te voorkomen, is het nemen van preventieve maatregelen om infectie te vermijden. Dit betekent het vaak wassen van de handen met warm water en zeep, het vermijden van contact met zieke personen of dieren, en regelmatig ventileren van omgevingen waar veel mensen bijeenkomen. Daarnaast wordt aangeraden om een jaarlijkse vaccinatie te ontvangen om de immuunrespons tegen het virus te versterken. 
Bij mensen die al eerder Silowerkersziekte hebben gehad, kan regelmatige follow-up met de arts noodzakelijk zijn om complicaties of terugval te voorkomen. 

Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk onze partners
Limburg Brabant Zuid-Holland Utrecht Gelderland