Pijn in buik en onderbuik

Onderwerp uit hoofdstuk 2.1 Eerste hulp

Wanneer iemand last heeft van pijn in de maagstreek is het lastig om aan te geven waar de pijn nu precies zit. Om dit te vergemakkelijken wordt de romp vaak onderverdeeld in drie secties; de borst, de buik en de onderbuik ook wel de liesstreek. De borst omvat de ribbenkast met daarin het hart en de longen; de buik en onderbuik bevat het spijsverteringsstelsel en vele andere organen zoals de maag en de darmen.

Doordat er zoveel organen zijn, zijn er vaak ook veel oorzaken te benoemen voor de klachten. Ook zijn hierdoor de symptomen vaak erg divers. Wanneer u echt hele erge pijn heeft is het verstandig direct een dokter te raadplegen. Hieronder zullen wij een aantal oorzaken benoemen van pijn in de buik of onderbuik.

Geperforeerde maagzweer. Wanneer een maagzweer – om welke reden dan ook – steeds groter en dieper wordt zal deze de grotere bloedvaten gaan aantasten. Als gevolg hiervan zal de patient last hebben van een teerkleurige of rood-bruine ontlasting. De patient kan is shock raken: hij kan klam aanvoelen, zal zich duizelig voelen, dorst hebben en zal vaak angstig zijn met een verhoogde polsslag. De zweer kan zo groot en diep worden, dat deze door de wand van de maag of de twaalfvingerige darm een dringt (perforeert). Er kan dan maagzuur in de buikholte komen. Deze complicatie wordt aangeduid als een perforatie. In de meeste gevallen is een operatie nodig om het gat te dichten.

Galstenen. Pijn of een zwaar gevoel recht in de boven buik welke tot helemaal boven in het lijf doortrekt, kan een indicatie zijn voor een ziekte van de galblaas (cholecystitis) en/of de galwegen (cholangitis). Wat precies de oorzaak is van galstenen is niet bekend maar veranderingen in de gal kunnen hierbij een rol spelen. Een te grote hoeveelheid cholesterol of calciumzouten in de gal zouden kunnen leiden tot galstenen. Maar ook afwijkingen in de galblaas zoals bijvoorbeeld een infectie of een slechte afvoer van gal kunnen leiden tot galstenen. Het hebben val galstenen kan leiden tot ernstige complicaties echter is dit erg zeldzaam. Galsteenziekte verloopt soms helemaal zonder symptomen of komt alleen tot uiting tot de eerder genoemde symptoom zoals een zwaar gevoel in de buik. De aanwezigheid van galstenen wordt vaak pas opgemerkt wanneer er complicaties zijn. Wanneer u last heeft van koorts, een verminderde eetlust, misselijkheid en rillingen is het verstandig een dokter te bezoeken.

Pancreatitis. Aanhoudende pijn links in de buik waarbij de pijn linksom nar de rug trekt en dwars door de buik heen naar achteren trekt, misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust en verstopping en gasvorming zijn de verschijnselen van een chronische alvleesklierontsteking oftewel pancreatitis. Pancreatitis is een aanhoudende ontsteling van de alvleesklier (pancreas). Dit ziet men meestal ontstaan bij alcoholisten, bepaalde vormen van hyperlipoproteinemie (teveel lipoproteinen) en een te hoog kalkgehalte in het bloed. Daardoor wordt het klierweefsel van de alvleesklier vervangen door bindweefsel.

Door de afwezigheid van de normaal door de alvleesklier afgescheiden enzymen ontstaan ergstige stoornissen in de voedselvertering. Vooral de vetten en eiwitten worden niet verteerd waardoor een grote hoeveelheid stinkende ontlasting wordt gevormd.

Als u de genoemde verschijnselen constateert, raadpleeg dan met spoed uw dokter.

Gastro-enteritis. Deze algemeen voorkomende en zeer vervelende aandoening wordt ook met ’buikvirus’ of ’buikgriep’ aangeduid. Karakteristieke verschijnselen zijn misselijkheid of braken, diarree, buikkramp en een opgeblazen gevoel. Deze symptomen kunnen gepaard gaan met een lichte verhoging.

Bij een volwassene duurt gastro-enteritis meestal niet langer dan ongeveer 36 uur. Als de symptomen langer dan 36 uur aanhouden, raadpleeg dan uw huisarts.

Blindedarmontsteking. Het wormvormig aanhangsel, waarvan niet duidelijk is wat de precieze functie is, kan ontstoken raken door een verstopping van het afvoergangetje door stukjes harde ontlasting, wormen, pitten van vruchten enz. Bij de ontsteking onstaat vochtophoping, die de afsluiting van de blindedarm volledig maakt. Door zwelling kan ook de doorbloeding worden belemmerd, waardoor het aanhangsel overgaat in versterf. Worden er geen bloedvaten dichtgedrukt, dan raakt de ontstoken blindedarm opgezwollen en gespannen. De blindedarm ontsteking kan ook plaatselijke prikkeling van het buikvlies veroorzaken. De verschijnselen van een blindedarm ontsteking zijn: een gespannen en pijnlijk gevoel rechts in de onderbuik, misselijkheid en braakneigingen.

Darmafsluiting. De verschijnselen van een darmafsluiting (ileus) ontstaan doordat het voedsel zich ophoopt, terwijl de darmen toch proberen het voedsel er doorheen te persen. De oorzaken van de afsluiting zijn divers zoals een streng van littekenweefsel, een ‘knoop’ in de maag, krampachtige samentrekkingen van de darmspieren of verlamming van de darmspieren. De buik gaat opzetten, gepaard met kramp, eerst rond de navel en later in de hele buik. Er zijn duidelijk hoorbare darmgeluiden. Er is duidelijk een verstopping en het voedsel wordt opgebraakt. Darmafsluiting moet tijdig herkent en behandeld worden want in deze toestand staat de darm letterlijk op springen.

Diverticulitis. Koorts en drukpijn links onderin de buik kan duiden op een divertikel in de dikke darm. Vaak geven divertikels geen symptomen. Als ze gaan ontsteken kunnen ze echter veel klachten geven: diverticulitis. Raadpleeg bij deze klachten altijd een dokter.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Er is sprake van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, ook wel EUG (extra-uteriene graviditeit afgekort, wanneer er zich een vrucht buiten de baarmoeder bevindt. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat de gebieden buiten de baarmoeder niet gemaakt zijn om een groeiende vrucht te herbergen. De klachten bij een buitenbaarmoederlijke (ectopisch) zwangerschap bestaan uit buikpijn en bloedverlies. De symptomen lijken erg op die van een miskraam. Een EUG kan erg gevaarlijk zijn en het is dan ook gebruikelijk te opereren, waarbij het hele embryo wordt verwijdert. Heeft u bovengenoemde klachten raadpleeg dan direct een dokter.

Cyste van de eierstokken. De meeste cyste van de eierstokken zijn goedaardig en kunnen dus ook geen kwaad. In sommige gevallen is de cyste echter wel kwaadaardig en dient deze dan ook operatief verwijdert te worden. Symptomen van een cyste in de eierstokken zijn een vage buikpijn, pijn tijdens sex en een onregelmatige menstruatie soms gepaard met veel bloedverlies. Raadpleeg bij deze klachten direct uw dokter.

Nierstenen en stenen in de urineleider. Bij bloed in de urine, pijn in de rug, lendenen, buik en lies kan er sprake zijn van een niersteen in de urineleider of blaas. Als de steen (of stenen) eenmaal uit de nier in de blaas is, is de pijn vaak over. Het uitplassen van de niersteen gaat vaak onopgemerkt. Wel is het raadzaam bij deze klachten toch een dokter te raadplegen.

Blaasontsteking. Een branderig of pijnlijk gevoel bij het plassen, aandrang tot plassen terwijl u niet hoeft, frequent plassen, stinkende urine of pijn in de buik, het zijn allemaal symptomen van een blaasontsteking oftewel cystitis. Een blaasontsteking is vaak niet ernstig en kan makkelijk behandeld worden. Toch is het raadzaam een dokter te raadplegen om andere oorzaken zoals een soa uit te sluiten.

Pyelonefritis. Wanneer u een blaasontsteking heeft en de symptomen gaan gepaard met hoog piekende koorts, koude rillingen en verwardheid kan het zijn dat er sprake is van een gelokaliseerde ontsteking van de nier en het nierbekken. Soms is de pijn aantoonbaar bij kloppen in de flank (slagpijn) .

Als de symptomen van blaasontsteking gepaard gaan met pijn in de flank en koorts en koude rillingen kan er een infectie zijn van zowel de nieren, de urineleider en de blaas. De verschijnselen kunnen vergezeld gaan van hevige rillingen, gevolgd door hoge koorts en zelfs shock.

Raadpleeg uw dokter. Ziekenhuisopname en toediening van antibiotica en vocht via een ader kan noodzakelijk zijn.

Heeft of had u regelmatig buikpijn? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen, wat heeft geholpen, bent u hiervoor naar de dokter geweest, en zo ja, wat vertelde hij u?

U kunt hieronder een reactie achterlaten en wellicht zo andere mensen met dezelfde klachten helpen.

103 reacties op “Pijn in buik en onderbuik”

 1. Hallo,

  Al sinds oktober 2007 last van pijn in de onderbuik, soms vaginale bloedingen.. Zo ernstig dat auto rijden soms niet mogelijk is en ik loop als een oud omaatje.
  Met spoed een keer in het ziekenhuis beland : echo geen afwijkingen, bloed in orde,gynaeologisch in orde, dus na 2 uur stond ik weer vrolijk buiten. We zijn nu in het jaar 2010 , na kijkoperaties, second opinion in andere ziekenhuis, weet ik nog steeds niet wat deze verschikkelijke pijn veroorzaakt. Laat bijgehouden hoe vaak ik last had, 17 dagen in 1 maand! Heeft iemand misschien een idee wat dit zou kunnen zijn?

  mvg,

  S.

 2. S,

  Vervelend dat je er zo veel last van hebt en balen dat de artsen er maar niet achter kunnen komen wat het is. In ieder geval veel geluk gewenst en hoop dat je alsnog tot een diagnose komt.

  Evelien

 3. Hallo S,

  Mijn zoontje van 11 jaar heeft een aantal klachten welke overeenkomen.
  Pijn links en rechts naast de navel, een stekende pijn alsof er een mes inzit. Daarnaast loopt hij dan als een opaatje. Heeft heftige buikjkrampen, en op echo, bloed ed, niets medisch te vinden. Dit duurt al 11 weken. Hij eet gewoon, geen verhoging, helemaal niets. Bij het autorijden heeft hij vervoerspijn. Elke hobbeltje veroorzaakt pijn. Wij zijn ook radeloos en medisch niets te vinden.

  Mocht je verder komen, laat iest weten, dan doen wij dat ook. (mocht het overeenkomen trouwens)

  veel sterkte
  F

 4. Hi,

  Ik heb (ongeveer 10 dagen na mijn menstruatie) pijn in mijn onderbuik en opgezwolle gevoel, als ik in mijn buik duw dan doet dat pijn (druk gevoel). Bij het vrijen dan heb ik soms van die pijnscheuten in hetzelfde gebied. Naast de pijn heb ik ook vaginale afscheiding (dikke heldere slijm propjes) de pijn verdwijnt wanneer de slijm ook verdwijnt. Weet iemand wat het kan zijn?

  Vriendelijk groet

 5. Heb al zeker 5 jaren buikpijn en wordt psychisch genoemd. Heb ondraaglijke buikpijnen vooral in onderbuik en linkeronderbuik en bij navelstreek

 6. Ik heb sinds deze week een rare doffe maar soms ook stekende pijn in mijn onderbuik.
  Het is rechts in het midden vlak boven de blaas en net onder mijn buik. Soms geeft het bij het plassen een naar gevoel. erop drukken geeft een stekend gevoel maar bij het loslaten voel ik niks meer. Ik heb wel meer last van winderigheid… weet ook niet of het iets met mijn darmen of met de urine weg te maken heeft.

  weet iemand wat dit is?
  het houdt nu al een week aan en van het internet word ik ook niet wijzer.
  over een uur ga ik voor 2 weken op vakantie naar duitsland…dus ik hoop dat de pijn vanzelf weg gaat.

  ik hoop dat iemand mij kan helpen’!!!

 7. Beste allemaal,
  Ik heb ook de laatste tijd last van pijn in de linker onderbuik. Ik denk aan drie dingen blaas/nieren, darmen of eileiders/baarmoeder.
  Eens ernstige ontsteking gehad aan eileiders/buikvlies i.v.m. spiraaltje…Blijk niet tegen koper te kunnen. Daarnaast na een operatie een darmafsluiting wat heel pijnlijk is maar opgelost werd met een pijpje. Blaasontsteking/nierbekken/nierstenen zijn ook heel pijnlijk en kunnen zowel rechts als links voorkomen. Wel blaas en nierbekkenontsteking gehad maar dat is met medicatie goed te verhelpen. Ja en nu heb ik weer pijn in mijn buik denk aan dikke darmontsteking….. ga zo naar de dokter. Ik hoop dat jullie iets aan mijn verhaal hebben groet Trijntje

 8. Hierbij mijn reactie n.a.v. het zoontje van 11.
  Mijn dochter had ook erge last van vervoerspijn. Ik moest heel voorzichtig rijden, vooral bij bobbels in de weg. Bij de huisarts werd ze maar niet doorverwezen: zie het nog maar aan, werd er steeds gezegd. Daardoor is veel te laat bij haar de ziekte van Crohn geconstateerd. Toen ze uiteindelijk in het ziekenhuis belandde, had ze al zo’n lage HB, dat ze bloed toegevoegd moest krijgen. Ik ben nog boos op de huisarts.

 9. beste medisch webboek.
  ik ben celina ik maak zich erg veel zorg. ik ben in januari geopereerd aan de baarmoeder (late verwijderen). sinds dit tijd heb ik pijn in mijn buik rond mijn navel. ik ben weer naar de gynaecoloog geweest. volgens ze de operatie is in orde. daarna ben ik naar huisarts. volgens hij ik moet meer tijd geven om alles te genezen????.
  nu is al 7 maandag en ik heb nog steeds de zelfde pijn. welke advies kan u aan mijn geven. a.u.b.ik wacht uw advies
  met vriendelijk groet celina

 10. Celina, wij geven helaas geen advies. Wellicht dat u kunt gaan voor een second opinion bij een andere dokter of gynaecoloog.

  Meer informatie over een
  Second Opinion aanvragen

 11. Hallo,

  Voor vrouwen met pijn in de onderbuik: zoek op internet eens onder ‘Endometriose’. Bijna de helft van de (vruchtbare) vrouwen heeft dit.

  Groet

 12. Hallo,
  Mijn dochter had vroeger een onregelmatige stoelgang, snel buikgriep, en last van eczeem en val alles nog meer van wat ze tegenwoordig claimen als “erfelijk”.

  Uiteindelijk is ze terecht gekomen bij een arts uit India die mij vertelde dat ze geen suikers mag eten omdat Eczeem (schimmel) daar juist op groeit, maar dat de oorzaak kwam doordat haar weerstand in de buik niet goed was.
  De goede bacterien zijn daar o zo belangrijk maar kunnen nooit tot volledige wasdom komen doordat kinderen op jonge leeftijd al met “koude” etenswaren worden geconfronteerd (zoals ijsjes) Door een slechte darmflora kunnen vooral huidziektes/virussen en buikvirussen makkelijk hun slag slaan.

  Op zijn aanraden hebben wij een product bij de apotheek gehaald om de goede darmflora te stimuleren en alle suikers en championen vermeden + geen koude dingen meer.
  Gevolg, na 1 week al had mijn dochter een veel betere controle over haar stoelgang, kwam na een half jaar alleen eczeem als ze suikers of vooral chocomel had gedronken… En na een jaar van het gebruik van dat spul (druppeltjes) is er geen eczeem meer terug gekomen en kan ze alles eten.

  ik zal ook nooit vergeten dat hij zei dat wij in het westen ons en onze kinderen verpesten met teveel verkeerd eten. Hij zei dat een kind in de eerste 2 levensjaren, alleen maar warme of lauwe dingen mag eten of drinken, en absoluut geen ijs !!

  Ik hoop dat met dit korte verhaaltje ik een aantal mensen kan helpen.

  groet,

 13. Nu sinds zaterdag echt hevige buikpijn. Lijk net alsof ik ongesteld moest worden, maar dat moet nog lang niet.. tot met zondag hield ik het vol met paracetamol en ibuprofen maar de pijn werd maar erger en liep door naar me onderrug toe. Ben ik naar de ehbo gegaan, de arts zei dat t maar een blaasonsteking is. Maar het lijkt mij sterk dat je dan zo veel pinn hebt .. gister ben ik met de antibiotica begonnen en vandaag kan gewoon amper lopen van de pijn. Pijn bij het plassen zoals gewonelijke blaas onsteking heb ik niet. Me buik is wel heeel erg opggezet en als k loop lijkt alsof alles in me beweegt en doet erg pijn. Ook al paar dagen van ernstige slijm verlies..(heel goor) maar dikkee slijmerige spul, en wel constant dat ik zelsfs elke x denk dat ik ongesteld word en doorlek ( wat niet zo is)..
  Heeft iemand daar ervaring mee?

  Groeten,

 14. Hallo,

  2 weken geleden is er bij mij vastgesteld dat ik blaasontsteking had, antibiotica gehad maar die hielp niet. Daarna een andere antibiotica gehad dit ging toen 2 dagen goed en daarna kreeg ik koorts, misselijkheid, braken. Ook heb ik ontzettende pijn links in mijn onderbuik. Mijn urine is ondertussen weer onderzocht en hier kwam uit dat de blaasontsteking helemaal verdwenen was. Uit een bloedonderzoek kwam dat mijn bezinking en cpr waarde iets te hoog is, deze was 26.
  Thuis heb ik mijn bloeddruk gemeten en deze was 97 om 60 en 100 hartslagen terwijl ik de hele dag al op de bank lig.

  kan iemand hier mij misschien mee helpen? want mijn huisarts blijft me maar terug naar huis sturen.

  Groet Chantal

 15. Ik heb sinds zaterdag met vlagen heel erge pijn aan de linkerkant van mijn onderbuik, maar echt helemaal onderin, net naast mijn heupbot. Ik heb verschillende dingen opgezocht zoals eierstokinfectie, endometriose, etc. Maar die dingen kan ik niet hebben, want eierstokinfectie is alleen na een bevalling en die heb ik nog nooit gehad. Sterker nog, ik wil helemaal nooit zwanger worden.

  Ik ga vanmiddag naar de dokter, maar ik ben bang dat die ook gaat zeggen dat er niks is..terwijl ik vannacht serieus wakker ben geworden van de pijn.. Kan hier iemand me misschien een richting aanwijzen wat het kan zijn?

  groetjes Enliez.

 16. Enliez,

  Vervelend dat je van de pijn wakker wordt. Ik ben benieuwd wat de dokter zegt. Ik zou me in ieder geval niet zomaar weg laten sturen. (dat geldt trouwens ook voor Chantal) Maar al te vaak stuurt de dokter je weer weg met de woorden “er is niks aan de hand” of “het gaat vanzelf weer weg” zeker met buikklachten…

  Succes!

 17. hallo,

  Ik loop nu al een hele tijd met buikklachten.Dit begon na mijn verhuizing erger te worden veel druk rechts en links toen onderaan de buik.
  De dokter kon toen niks vinden en zelfs uit de scan en echo kwam niks.Maanden later loop ik nog steeds met buikpijn en ineens verloor ik tijdens mijn menstruatie een heel dik raar slijm waar bijna geen einde aan leek te komen.Dit slijm was heel rekbaar net als een dik elastiek,doozichtig etc.De dokter heeft toen geadvisseerd direct te stoppen met microginon 50.Ook kreeg ik duspatal retard voor spastische darm.deze pillen slik ik nu een week en ik had voorheen al veel last van opgeblazen buik en soms diarree maar heb vandaag weer een diarree aanval gehad en enorme pijn in mijn buik.Ben zo moe…pfff…en het ergste is nog .. ik heb weer pijn links onder in mijn buik bij mijn heupbot…einde deze maand vind er weer een echo plaats ..2nd opinion…als daar niks uitkomt een kijkoperatie… heeft iemand een idee ???

 18. ik heb een beetje dezelfde symptomen als de reactie van silvana op 12 juli.

  misschien kunnen jullie helpen?

  gr

 19. Hallo, Ook ik ben al weer 6 weken thuis. Begon met koorts, griepgevooel. Bleek geen baarmoederontst. te zijn, AB hielp niet. Pijn steeds meer; vnl. links in kleine bekken met uitstraling (voor mijn gevoel) naar vagina en soms naar blaas/plasbuis en scheuten naar mijn lies. Intussen al 3 x vaginale echo; niets te zien, Buikecho, MRI en colonscopie, urine normaal; niets te zien. Pijn nam langzaam af in aantal weken; Toen , na 4 weken weer koortspiek, rillerig; pijn weer enorm net als “eerste keer”. Loop als een omaatje en vooral gaan zitten op zachte ondergrond doet zeer en heel pijnlijk is autorijden; voel iedere bobbel !!
  Bloedbeeld; geen ontsteking te zien,nu in overleg chirurg; koortspiek afwachten en dan direct darm echo; hij denkt dat er toch iets zit. Komt iemand iets bekends voor ????? Is iemand bekend met darmabces/ontsteking waarbij in eerste instantie niets te zien was in bloed of via scopie?????
  Hoor het graag..!!!

 20. Hallo,

  Ik heb sinds enkele dagen een raar gevoel in mijn onderbuik (midden) dit voel ik met lopen, met niezen, tijdens het plassen etc…. Ook doet het pijn als ik op mijn onderbuik druk. Vanmorgen na enkele dagen weer ontlasting gehad, geen aandrang gehad maar was wel goede zachte ontlasting.

  Pijn blijft (doffe pijn), buik voelt aan als erg opgezwollen, binnenkant voelt aan alsof ik beurse darmen heb!

  Wat kan dit zijn?

 21. sinds een dik jaar heb ik na mijn menstruatie last van ondrbuikpijn. Merk zo niks, maar als ik er op duw doet het pijn. Kent iemand dit???? Bij ha geweest en ook een halfjaar geleden een echo van mijn buik gehad. Hier was niks op te zien. De pijn is ook wel eens weg gebleven maar N weer aanwezig.

 22. Hallo,

  Ik heb pijn rechtsonder naast het midden ter hoogte van het heupbot.
  Als je op mijn buik drukt in liggende houding voel ik niets, daarom is het voor een arts zo moeilijk te beoordelen. Maar als ik loop doet het verschrikkelijk zeer.

  Wie weet raad?

 23. Hallo,
  tijdje geleden ben ik begonnen met ijzerpillen in te nemen, en ter gelijk nam ik nog vitaminen in voor haaruitval.met deze 2 ben ik ondertussen gestopt.Mijn klachten begonnen toen ik die ijzerpillen innam.lichte mijn in onderbuik(rechts)en af en toe ook rond navel.de pijn is verdraagzaam,het ene moment voel ik niets,en het andere dan weer wel.het was dan 2 weken gestopt,(toen waren we op weekdn,en kon niet direct naat het toilet gaan,heb dit lang opgehouden,en dan 2dagen erna begon die lichte pijn alweer.)Heb meer last van winderrigheid of vroeger,en soms heb ik het gevoel dat ik naar het toilet moet(stoelgang)en er gebeurt niets.de pijn komt en gaat,heb er geen last van tijdens de nacht,komt dikwijls maar op rond de namiddag als ik gaan werken heb.Neem nu 1 zakje per dag(laxido)hoeplijk kan ik gauw eens deftig naar het groot toilet gaan zoals vroeger.Het is wel ambetant gevoel,en zeker met dat het komt en gaat.

  grts

 24. hallo
  al sinds een maand heb ik enorme pijn in mijn onderbuik,de streek van mijn navel. ben al 2maal voor een echo geweest niets te zien, urine normaal, bloed normaal, baarmoeder en eierstokken normaal… kan er mij mischien helpen met wat ik kan hebben want heb al veel slapeloze nachten gehad door de pijn

  grtz fienie

 25. Veel buikklachten ontstaan door allergie. Granen zijn vaak de boosdoener dus ook rijst kan problemen geven bij mensen.
  Ook melk en noten kunnen een probleem zijn. Soms kan het helpen om een maand een van deze producten brood,melk en noten te schrappen.

  Kijk wat het met je doet als je het weer gaat eten.
  Soms al binnen een week kom je er achter.

  Maak daarom een voedsellijstje en hou bij wanneer je het krijgt. Zorg dat er tenminste 3 uur tussen de maaltijden zit.

 26. halo,

  ik heb sinds 2 weken erge pijn in me onderbuik onder me navel zeg maar het doet al pijn als ik rechtop loop zit of lig en er op druk, ben de laatste tijd ook erg moe en duizelig.
  vorige week had ik ook wat last van bloed met plassen en bij de ontlasting ook wat slijm het was niet echt helder bloed.
  ik hoop dat jullie me wat wijzer kunnen maken.

  gtz kim

 27. Ik heb ook deze klachenten,
  In het ziekenhuis testen gehad en na een tijd kwam eruit dat het te maken heeft met de eisprong. Daar kan je verschrikkelijke pijn van hebben.

  Daarma hoordde ik dat ik al heel lang met een blaasontsteking liep, maar door de pijn in mijn buik nooit het pijn bij plassen opgemerkt.

  Misschien hebben jullie er wat aan.

 28. hallo

  ik heb al een tijdje pijn bij het plassen en er komt ook kleine bruine slijmpropjes mee. ik heb ook pijn in mijn rug en buik. ik vermoed een blaasontsteking maar die bloedproppen vind ik maar raar.
  misschien heeft iemand dit al gehad???????

 29. Hallo,

  ik heb nu sinds 3 dagen las van pijn links van mijn navel en dan een stukje naar beneden, beetje richting schaamstreek.Een soort van steken. Ook moet ik heel veel plassen, soms trekt de pijn door naar mijn bekken. Mijn menstruatie is nu ook al 2 maanden weg gebleven?? Ben niet zwanger! Ik heb al een echo gehad voor mijn blaas en nieren en die was goed. Nu ben ik door verwezen naar een internist, maar kan ik pas terrecht in maart. Herkent iemand zijn eigen hier in en zoja wat kan t zijn?????

 30. Hallo,
  Ik heb nu al 4 weken last van buik ik heb van die krampen dat je bijna niet kan opstaan en voel me vooral smorgens en savonds misselijk als ik in bed ben. Ik ben al paar keer naar huisarts geweest hun zeggen dat ik darmsyndroom heb en hebben me tabletten gegeven ik slik nu al twee weken en helpen niet en ze zeggen dat na tijdje overgaat. Ik heb vooral krampen in me onderbuik in midden en links kant van onderbuik ook heel erg. Ik zou niet weten hoe het komt heb ook regelmatige stoelgang en menustratuatie dus daaraan kan het ook niet liggen. Weet iemand misschien wat het kan zijn???

 31. hallo,

  Ik heb al sinds 2005 steeds hele erge krampen in mijn buik.
  soms gaat het weer een poosje beter en soms is het weer echte fouteboel. Bij mij zit het vaak boven me navel en bij me maag.
  ik ben hiermee ook naar het ziekenhuis geweest en heb zelfs in enschede gelegen voor me buik. naar 3 jaar van onderzoeken
  zijn ze er eindelijk achter dat ik het PDS syndroom heb.
  priikelbare dikke darm syndroom. misschien dat dit iets helpt om is te vragen aan de dokter

 32. Hallo,

  Ik ben zondag 2 januari geopereerd aan een blindedarm ontsteking.
  Nu heb ik, na ruim 5 weken nog een heel opgezette buik en is het net of ik de slangetjes die ze in mn buik hebben gebruikt, nog steeds voel. Mn bloed en urine waren uitstekend, geen ontstekingen na de operatie gevonden. T voelt alsof de buikwand geschaafd is en prikt/steekt. Links en rechts in de onderbuik voelt het (vooral als ik maar 3 uurtjes heb gewerkt) alsof er “bulten” zitten en moet ik wijdbeens fietsen en mn onderbuik vasthouden. Wie kan mij vertellen of dit vaker voorkomt en vooral hoelang ik nog met joggingbroeken moet lopen.

  Ik ben vast niet de enige, dus hoop dat er iemand hierop kan reageren. bijvoorbaat dank.

 33. hoi

  ik heb een probleem ik heb last van mij onderbuik
  het voelt opgezwollen aan en het geeft een drukkend gevoel bij het plassen of bij winderigheid.
  weet iemand wat het is?

  gr

 34. beste mensen,

  ik hoop dat iemand mij helpen kan, twee weken geleden kreeg ik na het eten pijn rond de navel. Dat ging weer een dagje weg en dan was het er weer! Afgelopen vrijdag ben ik vanuit school met de ambulance naar ziekenhuis gebracht. Ik had suuuuper veel pijn, alsof me iemand met een mes neerstak en maar bleef steken. Het was niet om vol te houden! In het ziekenhuis bloed afgenomen en urine. Daar bleek dat ze witte bloedlichaampjes hadden gevonden in mijn urine! Omdat ik dit niet vertrouwde en ik geen symptomen van blaasonsteking had ben ik naar de huisdokter gegaan…. die heeft mij onderzocht en kon ook niks vaststellen… alleen dat ik geen blaasontsteking had, dat was zeker, dit heeft die gelijk voor mijn ogen getest. Nu een kleine week ernaar krijg ik steken rond mijn linkerborst…. wat is dit allemaal ? Komt het bij iemand bekend voor ?

  ik ben een beetje bang en radeloooooos !!

  groetjes

 35. mijn klacht begint al een tijd lang in de vroege ochtend als ik wakker wordt.in de buik is een pijn die soms gepaard gaat met duizeligheid. opstaan is dan de enige optie ,omdat ik meestal na een kop koffie weer pijnvrij word. erg vreemd.s,nachts geen last, maar in de ochtend steeds die pijn die snel weer verdwijnd als ik opsta. wie herkend dit? Graag een reactie,zodat we er samen misschien iets verder mee kunnen komen. Groet Willie

 36. Ik heb sins enige dagen hele hevige krampaanvallen. Het begint zeg maar bij me navel en gaat door naar onder me ribben het lijkt ook door achter me rug te gaan, ik kan het niet zo goed omschrijven maar maak me er erge zorgen om. Ik heb ook het een en ander er over opgezocht maar weet niet zo goed wat ik er mee moet doen…. Naar huisarts of EHBO. De pijn is er de hele tijd alleen gaat over in hevige krampaanvallen en het is redelijk ondraaglijk aan het worden heb hier net huilend gesmeekt of het weg kon gaan.

 37. Teveel drinken van koffie en thee kunnen ook voor hevige buikkrampen zorgen. Bij overmatig gebruik kan het ook galstenen veroorzaken die vaak dezelfde pijnklachten kunnen aantonen

 38. Beste mensen,

  Sinds eind februari zit ik ook met een probleem. Tijdens het vrijen met
  mijn (vaste) partner kreeg ik ineens hele hevige steken rechts ik mijn onderbuik. Ook na het vrijen had ik er last van. Het ene moment erger dan t andere. Soms viel het mee en kreeg je daarna ineens hevige pijnscheuten. Na 8 dagen ben ik naar de huisarts geweest, hij dacht endometriose of dat m’n spiraaltje net goed zat. Ik ben doorverwezen voor een onderbuik echo naar de radioloog. Ook werd het erger, ik kreeg ook links last in mn onderbuik, was erg vergeetachtig, vermoeid, last v lusteloosheid, geen eetlust en hevige onderrug pijn en hoofdpijn.
  Na 2 weken kon ik daar terecht, voor de afspraak had ik een dag het gevoel dat het weg was, ook tijdens het vrijen! Helaas duurde dat niet voor lang.
  Ik kreeg te horen dat t geen endometriose was en m’n spiraaltje goed zit. Wat het wl was wilde hij nog niet zeggen, na 4 dagen bij de huisarts terecht te kunnen, kreeg ik vd huisarts te horen gekregen dat de radioloog dacht aan chlamydia en daar wilde de huisarts mij op testen. Ik heb me laten testen al wist ik toen al dat dit t niet kon zijn. Ik ben diezelfde dag nog teruggegaan maar de huisarts was er steeds niet. Ben uiteindelijk langs z’n huis gaan, na een schreeuwende dr. te hebben “gesproken” ben ik de volgende ochten langsgegaan en gezegd dat ik naar de gyneacoloog wil. (de huisarts zou 2,5 week op vakantie gaan en ik moest dan maar wachten). Na een hoop gezeur heefthij me verwezen. Joepie, ik mag (toen over 6 weken) naar de gyneacoloog.

  Ondertussen ben ik langs een vervanger vd huisarts gegaan, gevraagd om en kuur voor baarmoederontsteking, ik dacht dat dit t misschen was. Kuur gekregen 1000mg per dag, dagen lang. De kuur is 5 dagen geleden afgelopen en gedurende 10 dagen heb ik buiten dat ik er kotsmisselijk van werd kreeg ik ook erg last van m’n rechter achillesspees. Dit zette nog 4 dagen voort.
  Vanmorgen en gisterochtend dacht ik weldegelijk dat t minder was, helaas veranderde dat eind vd ochtend al gauw.

  De afgelopen 3 weken heb ik nog
  meer klachten gekregen, heel erg duizelig(wat ik al overigens was vanaf t begin, en heel erg verward en vergeetachtig, ben ik ook al maanden nu) pijn werd soms erger in m’n buik en rug en t gekke het trekt omhoog het bleef eerst in m’n onderbuik en onderrug. Nu ook rond m’n ribben en borst, lijkt soms hart en aande achterkant ook hoger in m’n rug en zelfs m’n nek.
  Ik ben genijgd lang de EHBO te gaan, maar dat is ook weer een stuk reizen voor mij en nog hoop ik op werking vd medicijnen.
  Ik heb overigens 3 zwangerschapstesten gedaan, en allemaal negatief.
  M’n vriend zegt dat ik vaker deze klachten heb, maar dat kan ik niet herinneren. Maar dat heb ik dus met heel veel dingen.

  Het is een groot probleem omdat ik sport(bergbeklim) voor m’n werk en daarbuiten ook serieuze gesprekken moet voeren met bedrijven wegens sponsoren, als je dan de het ggesprek niet in je om kan nemen en alles vergeet kun je de sponsoren wel vergeten, als
  ik überhaupt al kan gaan op expeditie over 1,5 maand. Ik sport nu al 2 maanden niet hierdoor. Dat kun je niet verkopen in deze wereld en kan me m’n kop kosten op 6000meter hoogte.

  Hopelijk kan iemand mij hulp bieden?

  Met vriendelijke groet!

 39. Hallo allemaal!
  Weer een 15 jarig meisje met onbegrepen klachten..
  Vaak mega steken, laatste tijd last rechts bovenin, bij de lever, gal, en dunnedarm. Eigelijk doen ze weinig voor me voor de buikklachtten, na 1x op de maag gedrukt door de arts bleek ik al PDS te hebben. Schreeuwde van de pijn!
  Ik voelde me in de steek gelaten, nooit inwendig onderzoek gehad!
  Alleen echo voor galstenen, maar daar kon je niets op zien. Verder gaven ze niet ens de uitslag aan me door!
  Ik heb een B12, En vitamine D tekort. B12 201, en D 12. Vooral de D was ontzettend laag! En ijzer, ferrintine was 6! Dan hadden ze eigelijk naar mijn darmen moetten kijken, kijken of ik wel iets opneem zeg… Ik ben al 8 weken ziek thuis, door de erge tekorten voel ik me enorm beroerd.
  Maar ik zou eigelijk ens inwendig onderzoek willen!
  Maag, darmen, nouja gewoon ff checken. Een vriend heeft ook Crohn met vergelijkbare klachten…
  Weetje ik word hier gewoon gekkkkk van!
  Strak gevoel onderbuik, steken bovenin de rug, in de rechter zij, maagpijn, boeren, winden,…
  Pds? Wel heel makkelijk gezegt. ;)

 40. En angelina gewoon naar spoed als je weer pijn hebt!!! Het kan vanalles zijn, en ze moeten eens moeite voor je doen. Dus hup naar spoed met pijn! Vooral verwardheid enz. is niet bepaald oke. Kom voor jezelf op en ga!
  Beterschap en succes :)

 41. Beste Allemaal,

  Ik hoop dat iedereen hierboven eindelijk een juiste diagnose heeft gekregen van de huisarts :-s.. Blijven rondlopen met pijn en niet weten wat het is vind ik verschrikkelijk!

  Zelf zit ik nu al 11 dagen met pijn die steeds erger word.. De pijn situeert zich midden in mijn onderbuik, net boven schaamstreek. De pijn is begonnen bij het plassen, maar enkel pijn in de buik en geen branderig gevoel, ook soms een beetje (heel helder) bloedverlies, en veel frequenter moeten gaan plassen. Ik had de syntomen opgezocht (op internet) en kwam uit bij vroege zwangerschap op nierinfectie. Aangezien ik nu 4 maanden probeer zwanger te worden met mijn verloofde was ik blij met de mogelijke vroege zwangerschap. Zwangerschapstest gedaan maar deze was negatief.. Hoewel ik nog steeds niet ongesteld ben.
  De pijn wordt echter steeds heviger. Ik had het eerst enkel bij het plassen maar nu is het een aanhoudende stekende pijn. Ook heb ik het gevoel steeds te moeten plassen. Ik word hier gek van en loop 100x per dag naar het toilet voor 2 druppels en veel pijn!
  Morgen bel ik naar de huisarts voor een afspraak maar hier kan ik vaak meer dan een week op wachten…

  Hoop dat iemand van jullie mij misschien al iets wijzer kan maken :-s…
  Alvast bedank!

 42. hallo allemaal!
  wat een hoop vrouwen met dezelfde klachten zeg,
  en het ergste is nog wel dat huisartsen hier niks aan doen!!!
  ik heb sinds maandag vreselijke pijn aan me rug ( net boven me middel ) en in de flanken, en ook erge pijn in me onderbuik.
  Het begon opeens op maandag , het leek wel een soort aanval en kon haast niet lopen vande pijn.
  Sindsdien heb ik elke dag pijn en savonds en sochtends is het het ergst. plassen gaat moeilijk en ik moet wel 100 x naar de wc, en elke keer duurt het even voordat me plas komt, en dan tijdens het plassen stopt het even, en dan gaat het weer verder.
  ook heb ik pijn tijdens het vrijen en als ik op me buik druk.
  ben al naar de HA. geweest en deze kon niks in mijn urine vinden maar door de klachten die ik had heb ik een antibioticakuur gekregen voor blaasontsteking. dit heb ik netjes ingenomen en ben er nu net klaar mee en heb geen resultaat.
  de HA weer gebeld vandaag moet ik wéééeeer in een potje plassen.. ik heb liever dat ik onderzocht word, loop al een week met pijn die niet weggaat met pijnstillers dus wordt er een beetje gek van.

  kan iemand mij helpen? of geeft iemand soortgelijke ervaringen? ik wordt er gewoon bang van omdat ik niet weet wat het is..

  ik hoop dat iemand reageert!
  groetjes roos

 43. hallo,ik had pecies een blaasontseking en werd bevestigd ,na 10 dagen antibiotica was het nog niet weg en werd weer een labotest gedaan weer bevestigd blaasontsteking ! nog antibiotica maar de klachten bleven ! dus uroloog ,na urinestaal rechtstreeks uit blaas bleek er geen blaasontsteking te zijn ! dus gynaecoloog die dacht aan een ontsteking maar ook na dit onderzoek bleek er niets te zijn gevonden ik ben wel in de menopauze ik zit dus met een aanhoudende pijn in mijn onderbuik en een pikkend gevoel na het plassen ,en er word niets gevonden ,is er iemand met een soortgelijk probleem ?

 44. Hallo Ik ben Stephanie en ik ben 15 jaar.
  Ik heb sinds october veel klachten in mn rechteronderbuik.
  Ik ben met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat ze dachten dat ik een blindedarm ontsteking had.
  De dag erna hebben ze een kijkoperatie gedaan, conclusie geen blindedarm ontsteknig maar een ontsteking op mijn eierstokken..
  Hebben ze mij antibiotica toegedient.
  In December kreeg ik weer veel last van mn buik, en weer naar mijn huisarts gegaan.
  Mijn huisarts heeft me doorverwezen naar de Gynacoloog.
  De gynacoloog heeft me de pil voorgeschreven, en wat bljikt het helpt niet..
  1 maand geleden kreeg ik weer heel veel last, en ben met spoed naar de ehbo gebracht. Heb daar 6 uur gezeten en geen antwoord op mijn vragen gekregen. Ze hebben een Echo gemaakt en er bleek iets bij mijn darmen te zitten. Ze weten allemaal niet wat het is zelfs de speciallist niet.. Ik word maar volgepropt met medicijnen en het werkt allemaal niet.. Deze week krijg ik een MRI-SCAN.
  Heeft iemand van jullie toevallig dezelfde klachten,
  -duizelig
  -minder eetlust
  -misselijkheid
  -veel pijn tijdens ontlasting
  -Stekende pjin in de rechteronderbuik, alsof je voelt dat er iets groeit.
  Kunnen jullie mij misschien verder helpen?
  Gr. Stephanie

 45. Klachten bovenbuik eens per half jaar. Stekende pijn met een lichtere aanhoudende pijn (op de achtergrond). Pijngrens 9/10. Pijn komt opzetten op eerste dag, en is het hevigst binnen de eerste twee dagen, en zakt daarna over een tijdbestek van 2 weken langzaam af totdat het verdwenen is. Eerste keer pijn na 20ste levensjaar.

 46. hoi ik heb pijn in eendebekken, stinkende waterige afscheiding en pijn in onderbuik wat kan dat zijn?

 47. Beste mensen,
  Ik heb een vervelend probleem. Ik heb sinds kort een blaasontsteking die heel erg pijn doet.Ik heb van een deskundige gehoord dat het ook te verhelpen was met cranberry tabletten die ik dus elke dag 2 maal slik. Ik heb eerder een blaasontsteking gehad en toen heb ik een kuur gehad van de huisarts. Maar omdat dat zo’n gedoe was met eerst urnine brengen, resultaat aanhoren, medicijn ophalen etc had ik daar vrij weinig zin in. Het is dus 1 keer over gegaan met de medicatie van de arts, vervolgens heb ik weer blaasontsteking gehad en is het overgegaan dankzij de cranberry tabletten. Maar nu.. ik ben weer slachtoffer van blaasontsteking en dit keer een hele pijnlijke. Ik slik elke dag 2 cranberry pillen hopend dat het over gaat. Maar helaas, en de pijn is verergerd. Ik ervaar een diepe stekende drukkende pijn in mijn onderbuik die niet overgaat. Het is nu al 2 dagen zo en het gaat niet over. Ik heb ondertussen wel sex gehad maar op internet heb ik meerdere malen gelezen dat dit geen enkel probleem is. Ik weet echt niet wat dit is? En naar de huisarts gaan heb ik op dit moment de moed nog niet voor.
  Kan iemand mij alsjeblieft helpen!!??

 48. @ Alexandra..

  Je moet gewoon even langs de huisarts gaan. Zoveel gedoe is het niet, je plast in een potje.. brengt het langs en het word direct getest. Je krijgt een antibioticakuurtje en binnen 48 uur is de pijn al stukken minder of zelfs weg.
  Als je zelf door blijft rommelen en weigert om naar de huisarts te gaan dan neem je het risico om een nierbekkenontsteking te krijgen. En geloof me.. deze heb ik tijdens mijn zwangerschap gehad. Die wil je echt niet..

  Dus gewoon een tip,
  Plas in een potje en breng het even weg..

 49. hallo.

  ik ben van de week naar mijn huisarts gegaan en ik heb last van buikpijn en onderrug en mijn pijn voelt aan als of weeen heb,ik ben niet zwanger er is al 4 keer een test gedaan ik ben vanaf april tot nu 16 juni niet ongesteld geworden ik heb zelf een spiraal, daarbij met pijn en al had ik vanaf 30 april diaree en vervolgens sinds eergister harde ontlasting en nu weer diaree en mijn pijn blijft aan houden de dokter zegt heb geen blaasonsteking heeft alleen een beetje bloed in de urine gevonden maar ik heb wel buikpijn pijn in de rug voelt als weeen aan en trekt naar mijn linkerbeen en daarbij mijn linker zij wat moetik nu hiermee doen want de pijn in niet de harden help mij en geef mij wat advies ik begrijp en niks van.

 50. Hoi allemaal,
  ik heb al jullie klachten gelezen herkende ook wat bij mezelf ertussen. Twee dagen geleden voelde ik een pijn in mijn linkeronderbuik opkomen, tussen mn heup en mn navel net boven mijn schaamstreek. Het werd steeds erger en ik kon niet eens zitten of staan want dat deed allemaal pijn. het was dan heel even kort wat minder erg maar dan kwam er opeens weer een enorme steek. Ik heb een uur niks kunnen doen, alleen maar verkrampt gelegen met enorme pijnscheuten. Daarna ben ik proberen te gaan lopen en toen voelde ik het zachtjes wegzakken. Laatste twee dagen heb ik geen last meer gehad maar ik voel nog steeds een lichte steek in mijn heup en onderbuik als ik loop of druk op mijn buik. Soms is het helemaal weg maar dan voel ik het de volgende ochtend weer een beetje.
  Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn??
  ik hoop op een antwoord!
  groetjes

 51. Heey,
  Ik ben ook een meisje van 15 en heb de laatste tijd hele erge steken in mijn gehele onderbuik tijdens en na het plassen.
  Ik ben nog niet zo lang ongesteld en het is heel onregelmatig, maar volgens mij heeft het meer met mijn blaas te maken.
  Heeft iemand enig idee wat dit is?
  Groetjes

 52. Hallo,
  ik ben een meisje van 11 en nog niet ongesteld en ik heb erg veel pijn de laatste tijd vlak linksonder mijn navel het doet vooral pijn als ik erop druk en me uitrek.

  kan iemand me helpen?

  alvast bedankt,

 53. geachte, hoop dat er iemand mij kan helpen want kan al weken niet slapen en ben erg gefrustreerd.

  ik heb pijn als ik vrij en heb na mijn menstruatie ieder keer bruinverlies en ruikt ook wel.

  heb ieder keer bang dat ik zwanger ben maar heb al 2x een test gedaan en is ieder keer negatief.

  ik vraag met af wat zou het toch kunnen zijn?

  hoop een antwoord terug te krijgen en liefst zo snel mogelijk

  vriendelijke groeten,

  celine quadflieg

 54. Geachte,

  Mijn huisarts zegt maar wat. Vertrouw het niet meer. Heb n.l. al een paar jaar periodiek en soms weken lang pijn in de buik rond de navel. Huisarts houdt vol dat het PDS is maar ik heb ernstige twijfels. Navel is ook opgezet en steekt buiten de buikwand naar voren. Ik heb nu ontdekt dat, als ik de navel een beetje indruk, er een borrelend geluid te horen is. Dit is n.m.m. allemaal niet normaal en denk zelf dat het een navelbreuk o.i.d. is. Iemand die hiermee “ervaring”heeft ?

 55. Hallo,
  ik heb vaak last van buikpijn na het eten. het steekt heel erg. Als ik lig gaat het wat beter. De pijn bevind zich rond de navel. Als ik een poosje heb gelegen is het wel wat beter, maar als ik lang moet staan, sta ik als een omaatje. Niet erg fijn dus. Ik heb het niet na elke maaltijd gelukkig! Wie herkent dit ook? Alsjeblieft als je dit herkent zegt het dan, het stelt me wat gerust want ik ben nog maar 12 en ik weet dus niet zo goed wat het is. het is niet zo ernstig om naar de huisarts te gaan.

 56. ik voel het ook links in mn buik. Waarschijnlijk bij mijn darmen.
  x

 57. dag

  Toch maar oppassen met el die vage buikpijnen, ook mee gemaakt, was zo gezegd spastisch colon, zenuwen, etc, tot er een diverticulitis op trad( te zien in bloedbeeld), heb blijkbaar nog al veel diverticulose( uitstulpingen a de dikke darm ) en dat kan nog al wat klachten geven, bij de ene persoon al meer dan bij de andere, 50% van de 50 plussers heeft dat blijkbaar zonder weten, vooral pijnen a de linker kant van de onderbuik, heb een tweede dokter moeten contacteren eer diagnose gesteld was, eens je het weet vallen veel puzzelstukjes in elkaar

 58. hoi, mensen,.

  ik heb er ook erg veel last van! zit ook al 3 jaar aan de diaree, ik hebben zoveel medicijnen gehad en een darm onderzoek, ze zeggen dat het pds is, maar ik weet niet wat ik er aan kan doen, de pij is soms zo hevig dat ik niet weg kan of wat dan ook! hoop dat het allemaal goed komt mensen met iedereen die hier last van heeft, groetjess

 59. Hallo allemaal,
  Heel lang verhaal, zal het proberen te korten.
  Ik loop al tien jaar lang met hele erge buikpijnen, altijd onderin en het vaakst linksonder. Het begon toen ik tien jaar was en ben nu 20. Mijn ouders gingen scheiden op mijn tiende en er waren heel wat problemen. Ik kreeg hele erge buikpijnen, lag op de grond te gillen van de pijn. Dokter alles geweest konden niks vinden bleek dus stress te zijn. Ik had me daarbij neergelegd omdat ik al naar heel wat ziekenhuizen was geweest. et ging inderdaad beter, dit bleek dus echt stress. Op mijn vijftiende werd ik ineens zo vreselijk ziek dat ik niks meer kon eten drinken, heb een week op de bank geslapen omdat ik niet kon lopen van de vreselijke pijn in me buik. Naar het ziekenhuis gegaan en toen dachten ze een blinde darm ben gelijk geopereerd. Paar weken later uitslag gehad bleek me blinde darm niet te zijn. Ze wisten niet wat het was, dachten nu weer me darmen. Medicijnen gehad hielpen allemaal niet. Weer naar allemaal ziekenhuizen geweest want niemand nam me sirieus zeiden allemaal stress weer. Ik had geen stress alles ging goed met me. Toen ben ik naar duitsland gegaan maar een duitse dokter daar bleek dat mijn stofwisseling 0-0 is en moet zijn 10-15. Steeds pillen gehad maar tot nu toe nog niks omhoog. Mijn weerstand en alles in mijn lichaam functioneerd heel slecht. Hier in nederland weten ze helemaal niks van stofwisseling, ze verklaarde me voor gek. Toen ben ik als laatst naar het erasmus ziekenhuis geweest, allerlei onderzoeken gehad inwendig uitwendig noem maar op, net als altijd niks te vinden alles was goed. Toen stelden ik voor om een kijkoperatie te doen. En jaa hoor daar kwam uit dat ik endometriose heb. Ben daarna nog een keer geopereerd om een paar plekjes weg te laten halen. Maar me pijn ging niet weg. Ben ook hierna nog een aantal keer snachts naar de ehbo gereden van de pijn. Hun wisten niet wat ze ermee aan moesten en zeiden dat ik een specialist moest zoeken die daar alles over weet. Nu heb ik een chinese geneeskunde gevonden in nijmegen ik woon zelf in zoetermeer ik rij daar 1 of 2 keer per maand heen. Zij heeft mij heel goed geholpen en nog steeds. Meisjes, vrouwen met buikpijnen ga hier achteraan, heeeeel veeel vrouwen hebben dit zonder dat ze het weten. Het zijn plekjes buiten je baarmoeder, ze kunnen overal zitten,in je darmen,blaas,eierstokken noem maar op. Ik kon nooit ongesteld worden omdat ik dan half dood ging van de vreselijke pijn, slikte al jaren me pil door. Nu met die geneeskunde heb ik kruiden op natuurlijke wijze en je gelooft het niet, ik heb amper pijn met me menstruatie. Ben daar zo blij mee. Ik en me vriend willen dolgraag kinderen. Endometriose kan er ook voorzorgen dat je onvruchtbaar ben of heel moeilijk kinderen kan krijgen. Dat hoeft niet zo te zijn hoor maar kan. Ik ben al een jaar bezig om zwanger te worden maar het duurt bij mij erg lang. Endometriose kan zoveel pijnklachten veroorzaken en heel je leven beinvloeden. Alle klachten die jullie hier noemen heb ik allemaal gehad en nog steeds, het gaat niet helemaal weg maar we zijn nu bezig zodat ik er wel mee kan leven. Zonder die geneeskunde had ik het echt niet meer geweten. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan helpen.
  Sterkte allemaal.

  Groetjes Juanita

 60. hallo
  sinds zaterdag avond erge pijn in bovenbuik en rug, echt niet om uit te houden. zondag ook hele dag last gehad af en toe was het even weg en dan kmwam het weer terug. 1 keer over gegeven maandag naar dokter gegaan die zei er niet veel bijz. over :( misschien darm infectie maar zelf heb ik het idee dat iets met maag is.
  lijkt net of rug en buik helemaal verkrampt vast zit, lopen en zitten doet ook erg veel pijn. wie heeft er een idee wat het kan zijn?

  groetjes woudineke

 61. Ik lees bij behoorlijk wat berichten dezelfde symptomen. Ben zelf ervaringsdeskundige, al 20 jaar vréselijke buikpijnen , koorts, witbeslagen tong, en slijm/darmvlies bij ontlasting.In 2008 bijna dood, ‘n groot abces had zich genesteld, wat tot gevolg ‘n groot vertakt hoefijzerfistel werd, na 9 operaties zijn eindelijk 2 drains geplaatst. De pijn wisselde ook bij mij af van middenbuik boven navel(t gebied waar veel bochten van de dikke darm liggen van rechts naar links)en linksonder; dikke darm/ endeldarm. Na vele vele onderzoeken in Genk en Maastricht heeft me nog niemand kunnen zeggen hoe en waarom. De drains doen hun werk, dagelijkse vloeiing vocht en etter , vanuit alle vertakkingen v.h. fistel. Maar nog steeds heb ik om de 6 tot7 weken onmenselijke pijn , en verlies dan ‘n paar dagen lichtbruin doorzichtig trekkerig darmvlies. Niemand van de artsen heeft hier ooit naar gekeken ; ze geloven me denk ik niet. ‘t Ruikt ook naar rot vlees. Vandaag weer ‘ns achter de pc gezeten, en ik ga weer beginnen met ‘n fikse kuur probiotica. Ik vermoed dat bacterien die meel/granen en suikers eten zich aan de darmwand vastzetten , de darm raakt zo ontstoken, en laat op ‘n gegeven moment los. ‘n Mens maakt steeds nieuw darmvlies aan, dat weet ik ondertussen. Ik denk ook dat zo ‘t lekkende darm syndroom ontstaat, kan miniscuul zijn. Gaatjes die de bacterien hebben gevreten. Zo kwam ik vermoedelijk aan t grote abces. —ja , je gaat zelf nadenken en uitpuzzelen als artsen t niet weten– Als er ‘n arts is die dit leest en onderzoek doet naar voedselallergieen; ik bied me aan als proefkonijn ! Ik weet bijna zeker, dat de hompen rot darmvlies veroorzaakt worden door verkeerde voeding. Maar WAT? Ik eet voor de rest supergezond; t is bijna n obsessie. Alle mensen op deze site heel veel sterkte toegewenst, ik weet dat darmontstekingspijn een van de ergste pijn is die ‘n mens kan krijgen. Nog iets; schrap ALLES waar aspartaam inzit; daar kun je ook onmenselijke darmpijn van krijgen ! Groeten van Kim.

 62. ik denk dat mens zulk soorten pijn krijgen door hun eet patroon, als je ongezond eet zul je sneller iets mankeren. hetzelfde geldt dat als je wil afvallen

 63. Hoi ik had 5 weken krampen en buikpijn en had diaree en de oorzaak was dat ik iets dat al meer dan tien jaar overdatum was ik weet nie.hoe maar het was zo . Dus ga naar de dokter als je een week diaree en buikpijn hebt en in ja onderbuik.

 64. Bianca Blik-Venema on september 6th, 2011 at 19:28

  Hoi ook ik heb steeds pijnen in vooral de onderbuik en het komt ook als heftige aanvallen.
  Heb in de afgelopen periode vanaf 19 juli drie keer in ziekenhuis gelegen de eerste keer was ik bij een internist geweest een afspraak meegekregen voor colonscopie. Maar een aantal dagen later stond ik op de kop van de pijn naar de huisarts geweest deze heeft mij met een verdenking van blindedarm ingestuurd met ambulance naar het ziekenhuis. bloed was ietsjes verhoogd maar dat kon je vergelijken met een verkoudheid.
  echo niets te zien ct scan niets te zien. de volgende dag kwam de chirurg bij me bed einde van de dag pas en zei dat ik voorlopig wel moest blijven. de volgende ochtend werd ik met veel medicatie naar huis gestuurd. colonscopie was vervroegd de woensdag na de 19de juli deze gehad en ze vonden maar dat het lang duurde voordat ik wakker werd mijn man alles uitleggen en ik werd weer opgenomen en de volgende dag onderzoeken. de volgende dag geanacoligisch onderzoek kwam niets uit. en maagonderzoek geen pretje kwam ook maar niets uit. en de pijn werd met de dag erger kon bijna niet meer lopen zaterdags kreeg ik inmiddels de derde chirurg bij me bed die ging verder kijken weer een echo gehad en ja daar was wat op te zien de geanacoloog moets ingeschakeld worden en kreeg weer onderzoek bleek een ciste te zitten op rechter eierstok maar dat kon die pijnen niet geven.
  zondags de 31 ste juli heb ik een kijkoperatie gehad en wat bleek zat daar een oude blinde darm onsteking met heel veel verklevingen. de woensdag erna mocht ik weer naar huis.
  zaterdags nog bij huisartsen post geweest en de dinsdag op woensdags nacht werd ik niet goed huisarts post gebeld en ik werd weer met ambu naar zkh gebracht.
  de volgende ochtend ct scan gehad en bleek een flinke absecc plus onsteking te hebben dus het mes moest er weer in dit deden ze zonder verdoving.
  Nu de periode erna even alleen de operatie dan klein poosje goed geweest. en nu sinsds 2a 3 weken weer enorme pijnaanvallen in de buik vn rechts en pijn in onderbuik en ook soms links.
  vandaag maar weer naar geanacoloog geweest zei was niets geanacologisch maar wel een ciste nu op de linkereierstok kon geen kwaad en ik moest maar weer met anticonceptie beginnen want veel eerder 16 juni had de huisarts mijn spiraal al verwijderd.
  was onnodig geweest. dus de pil heeft ie mij vanmiddag voorgeschreven jasmin hmm de tigtigste pil al in mijn leven omdat ik daar altijd raar op reageerde.
  en ik wist ook niet meer welke pil ik als laatste had ja moet je dan alles onthouden ofzo van vroeger. Nu moet ik dus 3 maand aankijken kijken hoe het gaat en als de pijn niet minder word kan ik weer komen. denken ze dat ik me aanstel ofzo? nou bel morgen wel met de huisarts en wil denk ik voor een second opinion want ben zo onderhand er depri van naar alles wat ik al heb meegemaakt.
  en dat de pijnen er weer zijn.

 65. Ik heb alle vragen en verhalen gelezen. Zelf zit ik ook al jaren in de ellende. Achter n paar dingen gekomen; aspartaam schrappen ! (zit ook in metamucil) geen suiker en geen koolhydraten ; sk dieet, roken wekt ontstekingen op, laat je niet bestempelen als overgevoelig of gestoord; de artsen weten gewoon niet beter !!! als je pijn hebt heb je pijn, mij werd verteld dat ik n flinke persoonlijkheidsstoornis had ………; ik zit nu met n groot hoefijzerfistel in mn buik, divertikels,terugkerende abcessen,2 drains en t woordje sorry kunnen de artsen dan niet uit hun strot krijgen , NEE nog sterker; ik ben uitbehandeld in t AZM! Weggestuurd, met helse pijnen. blijkt nu dus diverticulitis (erbij) te zijn -chronisch; constatering van n goeie arts bij de EHBO(weer antibiotica) ‘n Vette klacht kunnen ze allemaal krijgen -mdl artsen- als mijn energie weer terug is.

 66. Ik heb al jaren last van een zeer onregelmatige stoelgang, waarbij 5 a 6 keer per dag niet ongewoon is met alle daarbij komende klacten. Er is herhaaldelijk een bloedonderzoek gedaan op ontstekingen en zelfs een darmonderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven.
  Wat kan ik doen om de klachten te verhelpen?

 67. Deze website is een westerse klaagmuur. Wat een gejank zeg, wat hebben die mensen er nou aan? Allemaal klagen wat een verschrikkelijke pijn ze hebben. Stop met het eten van al die troep uit de supermarkt. Vlees met antibiotica, E middelen, hormonen en tering zooi. Eet gezond, neuk een appel

 68. Hallo allemaal,

  Mijn naam is Hennie en ik heb nu ongeveer een half jaar ontzettende pijn in mijn grote teen. De pijn is soms zo hevig, dat ik nauwelijks kan autorijden. Als ik ;s avonds op de bank zit, trekt de pijn door naar mijn buik. De dokter zegt dat ik mijn nagels wat minder lang moet afknippen, maar ik ben zelf niet overtuigd van deze diagnose. Ik heb de dokter geattendeerd op het feit dat ik mijn nagels vijl, maar toch blijft hij bij zijn standpunt en stuurt me naar huis. Ik ben ten einde raad en wil heel snel van de pijn in mijn rechter teen af. De arts zegt dat ik manisch depressief ben en de pijn in mijn teen verzin. Hij laat me nu al maanden met chronische teen pijn die door stroomt naar mijn buik lopen. Ik vind het schandalig.

 69. Sallaam Aleikum,

  Mijn naam is Salahdin. Ik heb pijn in de buikie. Vrouw zegt het komen door bedorven eten. Ik heb gegeten yoghurt, eind datum was 13-03-1992. Ik nu zes weken pijn en spuiten poep uit kont. Dokter zeggen ik mag niet eten rauwe schapenvlees. Ik boos op dokter.

 70. Beste allemaal,

  Mijn naam is Kim en ik ben 29 lentes jong. Ik heb een probleem. Ik heb al 29 jaar lang buikpijn. Door mijn borderline persoonlijkheid stoornis, neemt mijn dokter mij niet meer serieus. Ik heb hem gesmeekt, bedreigd, vervloekt, bejegend en vernederd. De dokter heeft laatst tegen mij gezegd dat ik niet meer voor mijn buikpijn naar hem toe mag komen. Hij zei letterlijk “we weten nu wel dat je pijn hebt in je buik, daar hoef je mij niet meer mee lastig te vallen”. Ik voel me in de steek gelaten door mijn arts. Twee maanden terug had ik weer zo’n ontzettende buikpijn, ik heb toen een homeopaat opgezocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik heb regelmatige onveilige anala sex gehad met deze man en hierdoor heb ik anus kanker ontwikkeld. Dit is allemaal de schuld van mijn huisarts!

 71. Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

  Ik wilde even vertellen dat ook ik in de ELLENDE zit. Ik heb al 5 jaar lang de diarree. Mijn stoelgang wisselt heel erg. De ene week poep ik 1 keer in de hele week, en de andere week wel 15 keer op 1 dag. Ik weet me geen raad meer

 72. hallo,

  ik ben natasja 23 jaar.
  Ik zit een tijdje aan de medicatie ivm angst en paniekaanvallen,
  ik denk zon 6 maanden.
  verder totaal geen last van de buik gehad of iets dergelijks.
  ik ben ook meer met me weerstand aan de gang gegaan zoals meer vezels en dergelijke eten.verse groentes etc.. kan nooit geen kwaad.
  maar ik kreeg allemaal last van opgezette buiken en leek wel 6 maanden zwanger,wat niet het geval is.
  ik ben naar de dokter gegaan en ze zei me dat me darmen in de weg liggen momenteel en dat het niets ernstigs is.
  veel water drinken en bewegen.
  Maar nu heb ik last van een soort spierpijn, en ook bij me ribben,maar als ik op de fiets zit ook last links en rechts onderin me buik,en vind het niet normaal.
  me opgezette buiken en extreme misselijkheid blijft komen dagelijks.
  maar overgeven hoeft gelukkig niet
  ik heb ook last van me onderrug nu.
  En ze blijft zeggen niets aan de hand..
  het lijkt me wel erger te worden..
  kan iemand me helpen?|

  liefs natasja

 73. Natasja,

  Als je een pak yoghurt in de supermarkt koopt kun je precies zien wat er aan ingrediënten in zit, hoeveel Kcal het bevat per portie en welke E middelen er in zitten. We worden goed op de hoogte gehouden. Jammer genoeg is dit niet altijd het geval met medicijnen. Artsen schrijven maar al te makkelijk medicijnen uit. Vaak heb je een bijsluiter waarin de meest voorkomende bijverschijnselen zijn. Waarschijnlijk zijn die harde buiken, of problemen met je stoelgang er 1 van. Lees aandachtig de bijsluiter en kom er op terug bij je arts. Laat je niet afschepen met onzin verhaaltjes. De farmaceutische industrie is de industrie van de dood. Artsen hebben vaak de volledige bijsluiter, die wij als gewone stervelingen niet te zien krijgen. Zo is 1 van de bijwerkingen van een geneesmiddel wat wordt ingezet bij schizofrenie: plotselinge dood. Het komt niet vaak voor, maar het gebeurd. Dit staat echter niet in de bijsluiter die wij te lezen krijgen.. Wees bewust, laat je goed informeren door verschillende bronnen en let op wat je eet.

 74. Hey

  Telkens als ik met men vriend een ander standje doe (ik vanboven of op zen hondjes) dan krijg ik enorme steken in men onderbuik.
  Bij missionares heb ik dit niet, enkel bij andere.
  Al van in het begin als hij naar binnen gaat voel ik de steken ook al dus ik denk niet dat hij tegen men baarmoedermond botst.
  Iemand met hetzelfde probleem?

  Groetjes

 75. Hoi allemaal,

  Ik heb echt een heel pijn gevoel in mijn buik, zo erg dat ik regelmatig moet gaan liggen en constant het gevoel heb dat mijn blaas vol zit.
  Die buikpijn komt ook met misselijk en harde buik. De pijn is constant zeurend met hevige pijnscheuten.

  De dokter stuurde me naar huis met stress en spastische darm. Maar ik heb al jaren een spastische darm en deze pijn heb ik nooit eerder ervaren. Ook niet zo lang aan een stuk.

  Heeft iemand ideeen over wat het wel zou kunnen zijn!

  Alvast bedankt!

 76. Hallo allemaal,

  Ik heb sinds 2 dagen pijn in mijn onderbuik. Om precies te zijn, de pijn vertrekt van links onder mijn navel, tot op mijn venusheuvel. Eerst dacht ik dat ik misschien met een blindedarmontsteking zat, maar deze zit rechts van de navel, dus dat kan niet. Ik heb er vooral last van als ik hoest, lach, opsta (van een stoel, uit mijn bed…), maar ook als ik gewoon wandel. Mijn buik intrekken doet ook niet goed. Kan ik er best mee naar de dokter gaan, of wacht ik nog een tijdje, aangezien ik de pijn nog maar pas ervaar?

  Hopelijk kan iemand me wat raad geven.

  Groetjes, en alvast bedankt

 77. Hallo,

  Ik heb al maanden last van een kloppend gevoel in mijn bovenbuik en dan specefiek aan de linker kant.
  Mijn moeder is dit jaar aan alvleesklierkanker overleden en ik ben bang dat ik nu ook wat engs heb.
  Mijn buik is opgezet en ik voel dat kloppende gevoel wat ook zeer doet de hele dag.
  soms zo erg dat ik niet weet hoe ik moet liggen of zitten.
  Als ik dan wat ga lopen zakt het wat af.

  Weet iemand wat het is want ik durf niet zo goed naar de dokter.
  Groetjes
  Diana

 78. Hallo aan iedereen,

  ongelooflijk hoeveel mensen (waaronder ikzelf) onverklaarbare buikpijnen ondervinden. Ikzels ben 22 jaar oud en heb de voorbije 6 jaar letterlijk ‘afgezien’. Ik had onverklaarbare buikpijn(:schreeuwen en krijsen van de pijn), hevige diarree, anders opstopping, flauwvallen van de pijn, ongelooflijk veel plassen tijdens dergelijke aanvallen, het ongelooflijk warm krijgen waarbij een ijskoud bad de enige oplossing is voor de hitte… Alle mogelijke testen zijn reeds op mij uitgevoerd en telkens stuurde de dokters op spoed me naar huis met een hoge dosis dafalgan in mijn bloed zodat ik de pijn niet meer zou voelen en zij van mij verlost waren omdat ze toch niet wisten wat met mij aan te vangen. Na ontelbare schouderklopjes ‘spastische darmen komt zo veel voor’ en uiteindelijk de stempel ‘stress, het zit in je hoofd, psychosomatisch’ ben ik er met behulp van een cranio sacrale therapeute op uit gekomen dat ik een tarwe allergie heb. Na al die jaren droog en mager eten, enkel droog brood of droge pasta… Blijkt dat net het probleem te zijn…!!!
  Ik ben nu al anderhalve maand geen tarwe meer aan het eten en ben ook even lang pijnvrij… Hiervoor had ik zeker 4 keer per week een aanval (of meer). Ik zeg niet dat dit de enige oplossing is, maar aub geef je buik rust en minder met tarwe of laat het liefst helemaal!!!!! Ga ten rade op internet of in boeken, lees wat tarwe met je lichaam kan doen en probeer het gewoon. Een oproep aan iedereen: ik durf ervoor wedden
  dat een aantal onder jullie denken zoals ik onlangs dacht “ik heb er ALLES voor over”…

  Ik hoop dat jullie ook iets vooruit zijn met dit kleine advies… Tarwe zit in veel (!!!!) maar er zijn oplossingen zoals rogge/spelt/… en ik heb er echt mijn leven mee terug :)

  vele groetjes en hopelijk heeeeeeeeeel veel beterschap aan iedereen!
  x C.

 79. hallo
  ik heb nu al weken last van pijn rond mijn navel en dat is niet iedere dag maar wel vaak nu wordt het al zo erg dat ik niet eens voorover kan buigen en met lopen doet het ook pijn de pijn is niet zomaar een minuut of 5 maar hou echt uren aan ik kan ook niet mijn buik aanraken als het zo is wat kan dat zijn

  groetjes ineke

 80. Ik ben al 6 weken niet menstruatie gehad,ben niet zwanger.
  Ik heb wel de pijnklachten die bij een menstruatie hoort.
  Bijkpijn,last van lage rug pijn,hoofdpijn enz.bt

  Wie heeft het zelfde als mij mee gemaakt en of je nog tips voor
  mij he

 81. Hallo, het kan dat het serotoninegehalte, magnesium, vitamine D en B12 te laag is. Laat je goed nakijken bij een alternatief arts en daar bloed laten prikken.
  Bij de huisartsen is veel onkunde op b12 gebied zie http://www.destillekracht.info/?p=239.

  Iedereen heel veel succes en sterkte met zijn/haar klachten.

 82. Hallo,

  Ik heb sinds een maand last van mijn onderbuik, steken in mn schede en zere liezen. Ik ben hiervoor al naar de dokter geweest en heb antibiotica gekregen voor blaasontsteking, omdat ik bloed in mijn urine had, maar dit hielp dus niet. Ze hebben daarna een urinekweekje gemaakt van mijn urine, maar ik heb geen bacterien in mijn urine. Wel vonden ze nog steeds bloed in mijn urine.
  Soms wordt ik er echt gek van. De steken in mijn schede en de pijn in mijn lies(meestal 1 lies, maar is wisselend welke kant) kunnen soms goed pijnlijk worden, maar soms heb ik er ook even geen last van(gelukkig). Het plassen is niet zo pijnlijk als bij een blaasontsteking, maar toch nooit fijn. Het irritante gevoel in de onderbuik is alsof iets de hele tijd mijn blaas irriteert. Net alsof er hele tijd tegenaan gedrukt wordt ofzo.
  Heeft iemand dezelfde klachten als ik heb en weet die wel wat het is? Graag zou ik van je horen.

  Groetjes Lotte

 83. ik heb 3 keer een blaasontsteking gehad plus 2 keer nier ontsteking wegens te laat reageren ben naar de arts gegaan werd wel goed en liuef behandeld maar kreeg mijn medicatie niet mijn geduld veranderde in angst en woede die arts overtuigde me dat ik een kwaad aardig virus in me had dus ik dacht ik ben de lul blijkt het toch blaasontsteking te zijn:)ik gaf ook duidelijk aan dat ik dat had?na 3 weken kreeg ik 2 pillen later moest ik erweer om vragen werd woedend en reageerde ook woedend:)ik wil doktor stock bedanken dat ie me 3 weken met doodangst hebt laten lopen!?

 84. Hallo,
  Ik ben niels een jongen van 14 jaar.
  Ik heb sinds een paar weken (3 ofzo) last van mijn maag en darmen.
  Mijn maag voelt er “vol” aan en ik heb eeen sterk verminderde eetlust.
  Als ik soms precies in het midden van miijn buik net onder de ribben druk… Voelt het pijnlijk.
  Ik heb ook keelonsteking, hoofdpijn en darmkrampen der bij gehad in diezelfde periode.
  Alleen ben ik niet misselijk, heb geen maagzuur en moet ook niet overgeven en mijn ontlasting is normaal van kleur.
  Kan iemand mij zeggen wat er aan de hand is want ik haathet om in het onbekende te zitten en wil nu gewoon wetennwat er met me is..

 85. ik had ernstig buikpijn en allerlei kwalen sinds ik glutenvrij ben is dit tot het verledentijd gaan behoren

  agne

 86. Lieve Allemaal,

  Ik bezocht dit forum i.v.m. behoorlijke klachten links onderin de buik. Geruime tijjd al onderzoek naar gedaan maar geen resultaat nog.
  Movicolon kreeg ik om thuis verder te laxeren na een ziekenhuisopname vanwege darmafsluiting. Nu bijna 3 jaar verder, krijg ik opnieuw afspraak bij de internist.

  klachten:
  - krampen koliekachtig met soms flauwvallen
  - krampen algemeen maar wisselend
  - snel maagzuur (laatste weken)
  - pijn gebied rondom anus
  - zeurende pijnen met soms steken (breinaald) bijna altijd links.
  - wisselnde kleur en structuur van ontlasting.
  (voor al deze klachten altijd 1 x p/dag en soms 2 x p/dag WC)
  - bloed en slijm bij ontlasting
  - snel vermoeid
  - slechts kleine beetjes ontlasting soms (achter elkaar naar WC)
  - soms koorts
  - pijn rondom bekkenbodem
  - uitstralende pijn naar bilspieren en dijbenen.
  - soms pijn trekkend naar de liezen.

  Een hele waslijst klachten dacht ik zo,nog geen diagnose gekregen.
  Wat is er aan de hand?
  Zijn er nog goede doktoren die weten wat je nu mankeert?
  Zijn er mensen met nagenoeg dezelfde klachten (alleen genoemde klachten in combinatie wat hierboven werd vermeld – graag reageren).

  Laat ikzelf zeggen wat ik denk dat er aan de hand is:
  - blindedarm ontsteking
  - ziekte van Crohn
  - verzakking baarmoeder
  - verzakking endeldarm en wellicht dikke en dunne darm.

  Tja, al 3 jaar deze klachten en ze weten het maar niet.

 87. Hallo,
  Is je hormoon en kalk gehalte misschien te hoog?
  Bij mij was dat het gevoel.
  Na vele operaties,de laatste in 2009 cyste eileider verwijderd.
  Ik neem nu vitamine D zonder kalk op recept van de internist.
  Heb vorigjaar in Sept een Prive mri laten maken in Duitsland.

 88. Hallo ik loop nu al bijna eenjarig met buikpijn al pa rkeer naar dokter iedere keer was het wat anders eerste keer niersteen toen mijn darmen en daarna een ontstoken baarmoeder en nu is het een buikvierus.word er niet goed van over 2 weken naar chinrurg

 89. Hallo,
  Ik heb sinds enkele dagen een stekende pijn onderaan bij de rechterkant van mijn navel en dat trekt precies door naar mijn zaadleider en zo naar mijn rechtse bal.

  De dokter zei dat ik me geen zorgen moest maken .

  Wat zou dit zijn ?

 90. heee

  de laatste tijd heb ik vaak last in mijn bovenrug,
  onderbuik erge steken rechts, en soms een zere linker arm.
  weet iemand wat dit kan zijn, ik ga wel is vaker naar een dokter. maar ik word er nooit wat wijzer van.. het blijft vaag.

  groetjes

 91. hallo,
  Ik heb heel lang pijn gehad in mijn buik zo erg dat ik niet recht op kon staan.
  Heb verschillende onder zoeken gehad maar ze konden niets vinden, mijn huisarts gooide alles op stress.
  Door toeval kwam ik het boek bloed groep dieet tegen.
  En tot mijn verbazing las ik dat bloedgroep o negatief niet tegen bepaalde vruchten kan.
  Het viel me op dat na ik een appeltje of een sinasappel had gegeten ik vreselijke krampen kreeg.
  Ook het eten van brood, volgens het boek zitten er lectine in tarwe en andere granen die hecht zich aan de bekleding van de dunne darm, en veroorzaakt aanzienlijke ontstekingen en pijnlijk irritaties bij sommige bloedgroepen-vooral groep o.
  In het boek staat bv over voedsel dat gewichtstoename bevordert.
  TARWE /MAIS stoort efficientie van insuline, vertraagt het stofwisselingstempo.
  KIDNEYBONEN /WITTE BONEN verzwakken nuttig gebruik van calorieen
  LINZEN hinderen goed voedingsstoffenmetabolisme.
  KOOL(rauw)SPRUITJES(rauw)BLOEMKOOL(rauw) hinderen schildklierhormonen
  MOSTERSPLANT hindert schildklierproductie.
  Het boek staat vol met interesante weetjes.niet alleen mijn buik pijn is weg maar ook de overtollige kilo’s.
  Het is echt een advies om eens te googlen over het boek HET BLOEDGROEP DIEET.
  groetjes.

 92. mijn dochter is 3 jaar en heeft al een maand last van pijn in de onderbuik
  week 1 – ik ben op het einde van de week naar de dokter geweest omdat de pijn te hevig was, die heeft een antibioticum voorgeschreven
  week 2 – een hele week antibiotica gekregen
  week 3 – pijn blijft … tegen het einde van de week een staaltje ochtendurine binnen gebracht bij de dokter
  week 4 – in het begin van de week gebeld naar dokter; etter en bloed in haar urine gevonden, nog een dag of 3 wachten op de bacteriekweek (of hoe het ook noemt). tegen de vrijdag terug gebeld naar de dokter : te veel witte bloedcellen maar ze hadden een nieuwe steriele urinestraal nodig; aangezien dit WEER een week wachten was en ik het grondig beu was al dat wachten terwijl mijn kind om het kwartier pijn had heb ik toen beslist om meteen via het spoed binnen te gaan in het ziekenhuis.
  week 5 (op 30/03/2012) – echo genomen, urinestaal afgenomen; foto laten nemen van haar buik en bloed afgenomen. en onmiddelijk een zwaardere antibioticum via infuus voor 5 dagen. uit de resultaten bleek dat ze een blaasontsteking had. ze hebben ook haar vagina bekeken en blijkbaar zijn haar binnenste schaamlippen vernauwd waardoor er urine blijft vastzitten.
  morgen mag ze eindelijk naar huis met een lichtere antibioticum (04/04/2012) en ook al blijkt dat alles nu in orde zou moeten zijn, ze blijft klagen van pijn (veel minder dan voorheen, maar toch nog altijd, op onregelmatige tijdstippen; opeens uit het niets, wikkelen met haar poep en pijnkreunen voor een minuut of soms ietsje langer); de dokter vroeg zich dan ook af of het zou kunnen zijn dat ze dit doet/zegt voor aandacht of dergelijke, hoewel ik dit ten zeerste betwijfel; het probleem is dat ze buiten de pijn die ze af en toe voelt haar gedraagd als een vrolijke meid van 3, levendig en actief en ze hebben die momenten waarop mijn dochter pijn heeft nog niet gezien; ze heeft ook niet continue pijn, maar af en toe … .
  de 16ste mag ze naar de neuroloog voor die vernauwing te bekijken en over 3 weken op controle bij de kinderarts en dan eventueel eens kijken of ze geen nierreflux heeft.
  ondertussen is het dus nog altijd niet opgelost … het vreet aan mij want volgende maand beval ik van een 2 de kind en ik blijf me maar afvragen waarom mijn dochter zo’n pijn heeft en ik voel me ook machteloos als ze nog maar eens opnieuw wikkeld met haar poep en kreunt van de pijn … :( iemand ervaring of tips of … ???

 93. Hoi allemaal,

  Ik zit met een enorm probleem.

  Ik heb eind 2011 een blaasontsteking gehad en sindsdien ben ik tot heden niet meer ongesteld geworden. Hevige buikpijn rechts onder in de buik, zij en onderrug. Gisteren bij de Gyneacoloog geweest, helemaal onderzocht (wel zijn er 2 cystes gevonden van 2 a 3 cm, maar daar doen ze niks aan zover ze zeiden) In mijn urine is wel wat bloed en onstekingswaarde gevonden, in mijn bloed is er niks gevonden. HA heeft allemaal testen gedaan en die waren allemaal negatief. Wie heeft een idee wat het kan zijn? Maak me nogal zorgen. Heb ik 2003 ook een cyste gehad maar dan links bij mijn eierstok en die was ook 2 a 3 cm en die hebben ze wel verwijderd en toen die tijd had ik ongeveer dezelfde klachten en die klachten waren ineens voorbij. Verder heb ik ook een spastische darm en incontinentie problemen. Wie kan mij helpen?

 94. Mijn dochter van dertien heeft sinds de kerst last van onderbuikbuikpijn aan de rechter kant,misselijkheid,hoofdpijn,slechte concentratie. Ze is twee weken opgenomen geweest. Ze hebben gezien dat er veel ontlasting in darmen zat maar verder niets. Volgens de kinderarts is het voor negentig procent psychisch bij kinderen. Mijn dochter zegt dat ze geen psychische klachten heeft! Ze wil een second opinion. Ik zelf geloof ook niet
  dat het geestelijk is. Tijdens het paardrijden na een rondje galopperen kromp ze helemaal in elkaar van de pijn. Ze is moeten afstappen, had vreselijke buikpijn, hoofdpijn en was daarbij ook misselijk. Ik maak me ernstige zorgen! As. Maandag hebben we een afspraak bij de kinderenarts. ik sta erop dat mijn dochter gynaecologische onderzoeken gaat krijgen. Wie kan ons helpen of heeft nog tips?

 95. thea beldé on april 22nd, 2012 at 21:56

  hallo heb in dec 2008 een gb laten doen kreeg zes maand later steeds vuil etter uit de navel ik moest me ook extra verzorgen alleen al de ruik was niet te doen in okt 2011 ging ik binnne bij die dokter die de gb deed hij ging is kijken zei hij ik werd wakker en men navel was weg genomen reden zei hij nu zal je van de last vanaf zijn ik kreeg de dag al later pijn aan men blaas ik moht daarna naa rhuis en hij zei ben aan u blaas niet geweest daarna thuis plaste ik bloed ze konden gen beestje vinden in de urine nu na maanden alweer krijg ik opnieuw pijn na het eten telkens rond de navel ook precies heb ik een hele dikke buik zo voelt dat aan en moet ook dan naar de toilet gene diaree he tis gewone stoelgang kan er iemand of heeft er iemand een gedacht wat dit zou kunne zijn bedankt oh ja die doktr zegt ook niet meer te kunne gedaan hebben je kwam voor u navel en de etter wel je ettert niet meer je probleem is opgelost terwijl ik nu wel een ander en groter probleem heb vind ik ook werd er niks gezegd over weg nemen van de navel niks getekend ook niet en vind zonder navel voor mij voel me er door getekend grtz

 96. Heey iedereen,

  Ik ben een meisje van 13 en heb erge pijn in mijn onderbuik en ook wel bij mijn blaas.
  Dit is zo sinds een paar dagen.
  Het steekt heel erg, bijvoorbeeld als ik loop of als de bus over een hobbel heen rijdt. Ook als ik slaap kan ik door de pijn nauwelijks omdraaien in bed.
  Plassen doet zeer, maar er zit niks ongewoons in ofzo..
  Als ik op mijn buik druk, steekt het erg, maar daarna is dat weer weg.
  Ook hoor ik de hele tijd van die rare ‘knor’ geluidjes..

  Kan iemand me alsjeblieft iets meer info geven over wat het is, want ik heb dit nog nooit gehad en maak me best wel zorgen..

 97. Ik loop al jaren met buik pijn, diverse onderzoeken ondergaan maar geen resultaat.
  Het schijnt dikke darm te zijn die de pijn veroorzaakt.
  Wat ik ook eet en drink die pijn blijft.

 98. Hallo, ik ben een meid van bijna 18 jaar, ik loop als sins mijn 12e met heftige buikkrampen, bij mij is het zo dat mijn buik helemaal hard wordt. Je kunt mijn buik niet meer inddrukken en als iemand dat doet dan steekt het van hier naar tokyo.. Het begon met kramp in de nacht, ik werd wakker van kramp en ik werd daar ook duizelig van. Ik zat vaak van 1 tot 7 op de wc, ik viel vaak flauw van de pijn en de misselijkheid, daarom belde mijn moeder de huisartsenpost die 2 paracetamols als advies gaven. Heel fijn hoor.. Een pijnstiller, maar om dat nou voor elk krampje te nemen niet echt verstandig. Dit is zo tot mijn 16e doorgegaan. Ik ben naar de dokter gegaan. Ik wil gewoon dat het nagekeken werd en ik ben ook naar de cardioloog, neuroloog en de internist geweest. Ze hebben een echo gemaakt, 100000x gevoeld, een colonscopie gemaakt, een adem test en noem maar op! ( Een colonchopie valt reuze me) hier is niets uit te krijgen, dus gooien ze het al makkelijk op PDS (prikkelbaardarmsyndroom) ik verwacht iets ander maar ja.. Ik heb duspatal gekregen dat niet werkte, en ik heb buscopam gekregen wat een beetje helpt. Toch verbaas ik me nog steeds hoevaak ik hoor dat mensen er zo lang mee rondlopen, maar ik realizeer nu pas dat ik zelf ook zo’n iemand ben! Als iemand dit herkend wat ik heb dus krampen, pijn, misselijk, hoofdpijn, flauwvallen, duizelig, harde buik, te lage aanmaak van rode bloedcellen en pijn in de buik vooral links bij de dikke darm zou ik het super prettig vinden om mee in contact te komen!

  Danku, gr.

  (Trouwens ooit Yakult gedronken? Werkt echt wel goed! Mijn krampen zijn iets minder geworden na dat ik het een ruime 3 weken gebruikte!)

 99. Ik heb ook erg veel last van buikkrampen gehad. Dit had ik een heel jaar lang elke avond. Uiteindelijk werd bij mij de diagnose prikkelbaardarmsyndroom vast geestelijk en kan nu beter worden behandeld ik hoop dat dit jullie helpt.

 100. Hallo,

  Ik heb al lange tijd last van pijn in de onderbuik. Het is een pijn die ineens opkomt en een paar minuten tot paar uur aanhoudt. (niet elke dag maar paar keer in de week). Ook heb ik er wel eens last van als ik na de seks klaargekomen ben. het is een zeurderige pijn die lijkt op menstruatie pijn. ook heb ik af en toe last van kramp in de onderbuik. De pijn zit ongeveer in de buurt van mijn baarmoeder. Ben aan de pil en slik deze elke dag rond hetzelfde tijdstip. heb geen last van ongewone menstruatie. is altijd regelmatig en zelfde aantal dagen met ongeveer hetzelfde bloedverlies. de laatste tijd merk ik dat ik naast die buikpijn ook last heb van mijn lies wat uitstraalt naar mijn rechterbeen. ben al aantal keren naar de dokter geweest maar werd vaak weggestuurd zonder enig onderzoek. Wel hebben ze een Soa test en een test voor blaasontsteking gedaan (allebij negatief). later werd er geconstateerd dat ik prikkelbaar darmsyndroom heb maar heb zelf het idee dat dat er los van staat (heb ook wel eens darm probleempjes). ook heb ik voor een aantal jaar geleden een bultje in mijn lies ontdekt die wel na enkele maanden verdween. Maar nu heb ik wel op mijn onderrug weer een grote bult onder mijn huid zitten wat lijkt op een lymfklier. Ook heb ik onder mijn oksel een opgezwollen lymfklier. (denk ik) weet niet of dat met alles te maken heeft maar vond het nodig om dat erbij te vermelden. Ik slaap veel wat ik eerst bijna nooit deed. Ik ben pas 17 jaar. heeft iemand hetzelfde als ik? zou het graag willen weten. maak me nog altijd zorgen ook al zeggen de dokters dat er niks is. mijn vertrouwen in dokters ben ik al lang geleden verloren..

  Groeten lauren,

 101. Voor veel vrouwen komt pijn in onderbuik en onderrug namelijk maandelijks terug. Voor, tijdens of na de menstruatie kunnen ze op die plekken last krijgen van steken en krampen. Een warme kruik en pijnstillers kunnen verlichting geven. Blijft de pijn te hevig dan is het raadzaam om een arts in te schakelen.

  Wanneer je buikpijn krijgt en een opgeblazen gevoel hebt, dan lijd je mogelijk aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Een van de symptomen hiervan kan ook een pijnlijke rug zijn. Om van de klachten af te komen of om ze te verlichten moet je vaak je voedinggewoontes flink aanpassen.

 102. Ik heb al een halfjaar last van mijn buik links onder ik heb de pijn niet letterlijk elke dag maar ik heb het wel elke week en als ik die pijn krijg dan kan ik niet rechtop lopen en liggen doet ook pijn het doet zo pijn dat ik ervan lig te huilen en het trekt ook naar me onderrug.Nu ben ik pas bij de dokter geweest voor de zoveelste keer en word er gezegd of een darmontsteking of PDS,zonder dat ze het even laten na kijken en dan word er gezegd je ziet het maar aan met paracetamol.Wat moet ik nu doen?

 103. he anoniem van 5 dec 2012. ik heb zelf ook lang gehad dat ik aanvallen had van buikpijn en ongeveer 2 jaar geleden is me blinde darm eruit gehaald en heb tot nu toe geen aanvallen meer gehad. ik heb ook van de dokter tehoren gekregen dat ik pds heben dat kan zeer vervelend zijn.

  als je er zeker van ben dat je iets heb dan ga je gewoon door naar de dokter en vraag voor een voledig onderzoek van je darmen (gewoon doordramman tot je er een krijgt) meestal vinden ze daar wel iets dat niet klopt zo niet dan moet je gewoon doorzoeken en blijven vragen. (zo’n darm onderzoek is wel met vloeistof en camera via je achterkant (anus) naar binne en alles doorkijken mishcien een echo)

  Het kan ook zijn dat je echt alleen pds heb dan kan je zorgen dat je voedsel patroon bet of anders word. bijvoorb eeld minder vezels of juist meer.

  (ik weet niet of je jongen of meisje bent dus je kan altijd nog iets gerichter gaan zoeken)

  hoop dat je iets heb aan mijn bericht.(ik kom hier nooit en kwam er perongeluk dus zal geen vragen beantwoorden ofzo, hopelijk word je beter. succes)

Laat een reactie achter