Allergie door warmte en kou

Onderwerp uit hoofdstuk 3.1 Allergie

Klachten en verschijnselen

  • Huiduitslag, bulten en striemen kunnen ontstaan onder invloed van warmte, kou, zonlicht of wrijven.

 Alarmerende verschijnselen

  • Wanneer je bent ondergedompeld in koud water, kan het voorkomen dat je spierkramp, bewustzijnsverlies of braken als gevolg kan ervaren.

Een van de meest raadselachtige allergie, is de reacties op fysische prikkels, hier onder worden, druk, warmte, kou, licht en zonnestralen verstaan. Mensen die deze allergie hebben, hebben vaak een gevoelige huid. Wanneer zo’n reactie optreedt, krijgt men vaak galbulten

Sommige mensen hebben het zo extreem, dat wanneer ze met een stomp voorwerp op hun huid wrijven er al na een paar minuten zwellingen ontstaan.

Bij demografie is het mogelijk dat wanneer er een lichte aanraking van de huid, met bijvoorbeeld een vingernagel, is, er gelijk roodheid ontstaat, en er zich een kwaddel ontwikkelt op de plaats van aanraking.

Diagnose

Onder de fysische allergieachtige verschijnselen komen vaak kleine galbulten voor die ontstaan wanneer er net een zware lichamelijke inspanning is geweest. Dit kan al een warme douche, hevige emoties, het opzwellen van je handen en voeten door de druk door het verwarmen van de huid nadat het onderkoeld is geweest of andere lichte gebeurtenissen. Wil je erachter komen, of het komt door een fysische allergie, dan moet je naar de dokter. Deze zal dan samen met jou een zeer gedetailleerd dagboek bijhouden, en daaruit kunnen concluderen of je een fysische allergie hebt.

Behandeling

Wanneer je weet dat je overgevoelig bent voor warmte en kou, is het het beste wanneer je deze prikkels zo veel mogelijk probeert te vermijden. Wanneer het buiten koud is, pak jezelf dan goed in. Ga daarna niet onder een warme douche staan, maar neem een lauwe douche. In de zomer is het ook niet verstandig om in ijskoud water te gaan zwemmen. Dan ontstaan er weer allemaal galbulten.

Wanneer je weet dat je overgevoelig bent voor zonlicht, kan je het beste de schaduw proberen op te zoeken. Wanneer er galbulten verschijnen, nadat je parfum/geneesmiddelen/bloedsuikerverlagende middelen hebt gebruikt, moet je deze vermijden.

Laat een reactie achter